100% Talent: talentgericht werken met jongeren

Wil jij talentgericht werken met jongeren? Dan is 100% Talent iets voor jou! De 100% Talent werkwijze is gebaseerd op het gedachtegoed van de Engelse Foyer Federation. Het richt zich op het ontwikkelen van talent in plaats van ondersteuning bieden bij problemen. Door aandacht te hebben voor de talenten van jongeren en door hen kansen te bieden, kunnen zij opbloeien in plaats van overleven. Je kunt op verschillende manieren met 100% Talent aan de slag:

  • Laat je inspireren door mooie voorbeelden: bekijk het 100% Inspiratieboek

Wil je meer uitgaan van talent in plaats van problemen? Maar vind je het moeilijk om dat in de praktijk van alledag ook echt te doen? Het 100% Talent Inspiratieboek biedt inspiratie, mooie voorbeelden en handvatten waarmee je in jouw eigen organisatie kunt experimenteren met talentgericht werken.

Bekijk het 100% Inspiratieboek.

  • Volg de 100% Talent workshop met je hele team

In deze workshop bespreken we belangrijke uitgangspunten van 100% Talent en oefenen we met bouwstenen die je kunt gebruiken om talentgerichter te werken. Na de workshop ga je naar huis met concrete ideeën hoe jij zelf binnen je organisatie stappen kunt zetten in 100% Talent. Na deze training ben je bekend met:

  • ‘Advantaged thinking’ als visie: de kern van 100% Talent. Je begrijpt de onderliggende visie van talentgericht werken en welke uitgangspunten daarbij horen.
  • De vijf gebieden van 100% Talent: plaatsen, mensen, kansen, overeenkomst en campagne. Je weet de vijf aanknopingspunten van 100% Talent te benoemen.
  • De zeven bouwstenen van talentgericht werken: praten, begrijpen, werken, investeren, geloven, betrekken, uitdagen. Je weet op welke manieren je talent kunt stimuleren.
  • Een TalentGesprek: krachtgericht communiceren. Je oefent met concrete instrumenten voor een talentgericht intake- of begeleidingsgesprek.
  • De TalentCasus: anders kijken vanuit talent. Je krijgt inzicht in talentgericht werken door anders naar een casus te kijken.

Lees meer over de introductieworkshop 100% Talent.

  • Meld je aan voor 100% Talent - The Movement

Start samen met Movisie en andere organisaties die talentgericht willen werken met jongeren The Movement. We bieden je twee opties aan, afhankelijk van je ambities. Als 100% Talent Koploper of Pionier zet je samen met ons de stappen die nodig zijn om talentgericht werken in jouw organisatie te implementeren. Met als mooi onderdeel: een studiereis naar Melbourne, waar je kennismaakt met een organisatie die al jaren op deze manier werkt. Je gaat met concrete plannen voor je eigen organisatie weer naar huis.

Lees meer over The Movement!

Vragen? Meer weten?

Neem contact op met Petra van Leeuwen (p.vanleeuwen@movisie.nl of 030-7892071) of Michelle Emmen (m.emmen@movisie.nl of 030-7892205).