13e Landelijke Kinderwerkersdag op 13 november 2017

13 november 2017

'Samen Spelen, Samen Leven' is het thema van de Kinderwerkersdag 2017 die bij Doenja Dienstverlening op 13 november 2017 in Utrecht wordt gehouden.

Door samen te spelen leren kinderen samen te leven in een wereld waarin iedereen meedoet: de kinderen en hun ouders. Het gaat om inclusie, gemeenschapszin, buurtpedagogie, ontplooiing, samenwerking met onderwijs en andere partners en over gezond opgroeien.

Jeannette Doornenbal, (lector integraal Jeugdbeleid, Opvoeding, onderwijs en Opvang aan de Hanzehogeschool Groningen en voorzitter van het wetenschapsteam van PACT, een landelijk project inzake samenwerken voor jonge kinderen) houdt een vlammend betoog over inclusie en buurtpedagogie.

Aan het verdere programma wordt nog gewerkt samen met o.a. Movisie, Doenja Dienstverlening, het Nederlands Jeugdinstituut, BV Jong, de beroepsvereniging voor Kinderwerk en Jongerenwerk, Sociaal werk en de Kinderwerkwinkel. Je kunt wel al het voorlopige programma bekijken.

Wanneer: 13 november 2017

Waar: Stichting Doenja Dienstverlening, Europalaan 55 in Utrecht

Kosten: €100

Heb je vragen, ideeën over invulling van het programma of zou je een project kunnen presenteren laat het weten door een berichtje te sturen naar de Kinderwerkwinkel.

Kennisdossier
Trefwoorden