Mini-festival Bereiken en betrekken van ouderen

Tijdens het mini-festival op 31 oktober, live in Utrecht, steken we met elkaar de handen uit de mouwen rond het thema Bereiken en betrekken van ouderen. Hoe kun je de wensen en stem van ouderen meenemen in het aanbod en beleid? We delen tools en inzichten die hierbij behulpzaam zijn en gaan aan de slag met de vraag hóe deze kennis praktisch toe te passen in de eigen lokale praktijk. Dit betekent een (inter)actieve middag waarbij we rouleren langs verschillende tafels. Je kiest zelf uit wat het meest aansluit bij je vraag en waar je meer van wilt weten.

Waarom organiseren wij een mini-festival? De afgelopen jaren heeft Movisie (vaak met partners) een aantal praktische tools en andere informatiemiddelen ontwikkeld voor het bereiken en betrekken van ouderen bij (lokale) initiatieven en beleid. Ouderen zelf en lokale organisaties werden actief betrokken bij de ontwikkeling hiervan. En nadat we een aantal van deze middelen hebben gepresenteerd tijdens webinars en congressen, willen we nu graag meerdere producten tegelijk in de etalage zetten. Zodat we met de festivalbezoekers ervaringen uit kunnen wisselen over succesvolle strategieën om ouderen te bereiken en te betrekken bij beleid en gewenst aanbod.  

Wat kun je verwachten op het mini-festival? 

Na een opening met een korte toelichting op de instrumenten nemen we in verschillende rondes plaats aan thematafels. Je kunt zelf een selectie maken, de volgende thematafels staan al op het programma en deze worden nog aangevuld: 

  • De toolkit ‘In beeld brengen wensen en behoeften van ouderen’ (2023) 
  • De infographic over beleidsparticipatie van ouderen (gericht op gemeenteambtenaren) (2023) 
  • De infographic over activiteiten organiseren samen met ouderen (2022) 
  • Aanbevelingen voor het passend maken van activiteitenaanbod voor ouderen met een migratieachtergrond (2023) 
  • Gesprekskaarten over veilige mobiliteit (2022) 
  • Inspiratiebundel 'Prettig oud in eigen buurt' (2018)   

Speeddaten, discussiëren en inspireren

Naast de thematafels kun je ook ‘speeddaten’ met aanwezige ouderen en hen vragen stellen over bovenstaande thema’s of andere vraagstukken. En er is ook nog een aparte discussietafel waar we uitwisselen en elkaar inspireren aan de hand van stellingen en vraagstukken.  

Praktisch 

Datum: dinsdag 31 oktober 
Tijd: 14.00 – 17.00, inclusief hapje en drankje  
Locatie: Space to Create, Stationsplein 90, 3511 ED Utrecht 

Enthousiast geworden? Meld je hieronder aan. Mocht je na aanmelding tóch niet kunnen komen, dan graag afmelden door een mailtje te sturen naar evenementen@movisie.nl. Dit is belangrijk, zodat wij weten op hoeveel mensen we praktisch gezien kunnen rekenen.  

Mini-festival Ouderen bereiken en betrekken