Aan de slag met administratie- en regeldruk in je werk

Doe mee met dit leertraject Aanpak administratie- en regeldruk!

Heb jij als sociaal professional ook te maken met administratie- en regeldruk in je werk? Ervaar je dat als veel en niet zinvol? Kom je door de hoeveelheid administratie en registratie niet meer toe aan de kern van jouw werk: het helpen, ondersteunen en activeren van cliënten en (groepen) inwoners en het signaleren, agenderen en politiseren van sociale kwesties? Ben je op zoek naar handvatten om administratie- en regeldruk aan te pakken of heb je die al gevonden en wil je die graag met andere sociaal werkers delen? Movisie start op 7 juni 2022 een leer- en onderzoekstraject van vijf bijeenkomsten waarin we aan de slag gaan met dit vraagstuk.

Tijdens dit traject ga je door middel van een medewerkersreis op zoek naar waardoor de druk wordt veroorzaakt, en wat de – onderliggende – oorzaken zijn, leer je hoe je administratie- en regeldruk kunt agenderen en bespreekbaar maken in de organisatie, ga je op zoek naar aangrijpingspunten en bieden we  handvatten om administratie- en regeldruk te verminderen.  

Het leertraject bestaat uit:

  • Een gezamenlijke eerste onlinebijeenkomst op: 7 juni van 13.30 – 14.30 uur . Hierin worden de huidige inzichten over administratie- en regeldruk in het sociaal domein gepresenteerd, halen we eerste ervaringen op en wordt uitleg gegeven over het leertraject. Op basis daarvan kun je besluiten of je wilt deelnemen aan de rest van het traject.
  • 4 (online) groepsbijeenkomsten. De invulling, vorm, locatie en planning wordt in overleg met de deelnemers bepaald in de eerste bijeenkomst. Deelnemers zijn sociaal professionals werkzaam binnen de Wmo uit verschillende organisaties.   
  • Ontwikkelen van 1 medewerkersreis in jouw eigen praktijk/organisatie. Onderzoekers van Movisie gaan met jou en jouw directe collega’s en in overleg te bepalen andere relevante betrokkenen (teamleider, manager, gemeenteambtenaar, inwoner) een medewerkersreis maken. Dit geeft inzicht in wat administratie- en regeldruk veroorzaakt, welke administratie en registratie zinvol is en welke niet en waar aangrijpingspunten liggen om deze druk te verminderen.  

Voor wie?

Op de bijeenkomst van 7 juni 13.30 tot 14.30 uur zijn alle sociaal professionals welkom. Voor de rest van het leertraject zijn we op zoek naar 8-12 sociaal professionals die werken in het kader van de Wmo. Heb je interesse om mee te doen in dit leertraject? Deelname is gratis! Je kunt vrijblijvend de eerste startbijeenkomst op dinsdag 7 juni van 13.30 uur tot 14.30 uur bijwonen. Hiervoor kun je je aanmelden met onderstaand formulier. Besluit je om door te gaan, dan gaan we ervan uit dat meedoet aan alle vervolgbijeenkomsten en de medewerkersreis in jouw praktijk. Maar wees er snel bij, want vol is vol.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Julia Ketel via j.ketel@movisie.nl.

Praktische informatie

  • Wat: vrijblijvende startbijeenkomst leertraject Aanpak administratie- en regeldruk
  • Datum: dinsdag 7 juni 2022
  • Tijdstip: 13.30 - 14.30 uur
  • Locatie: online
  • Kosten: gratis
  • Voor wie: sociaal professionals
  • Aanmelden: via onderstaand formulier

Aanmelden leertraject Aanpak Administratie- en Regeldruk