Aanpak van eenzaamheid door gemeenten

Landelijke leerbijeenkomst 25 september en 27 november

Veel gemeenten worstelen met de vraag hoe zij eenzaamheid op een samenhangende en duurzame manier aan kunnen pakken. Wij nodigen beleidsmedewerkers en coördinatoren, die zich richten op het verminderen van eenzaamheid binnen gemeenten of regio’s uit om van elkaar te leren en innovatieve ideeën op te doen tijdens de Landelijke leerbijeenkomst ‘Aanpak van eenzaamheid door gemeenten’ op dinsdag 25 september 2018.

Movisie heeft de laatste jaren enerzijds kennis verzameld over wat werkt bij het verminderen van eenzaamheid en anderzijds meegelopen in gemeenten met ‘verbetertrajecten’ om te zien hoe praktijk en beleid zo veel mogelijk dat kunnen doen wat werkt.

Op dinsdag 27 november (zelfde tijd en locatie) vindt er een vervolgbijeenkomst plaats. Het is aangeraden om aan beide bijeenkomsten deel te nemen.

Praktisch

De bijeenkomst is van 15:00 - 17:00 uur (met inloop vanaf 14:45 uur) bij Bartholomeus Gasthuis in Utrecht, Lange Smeestraat 40. Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer 10 minuten lopen naar Bartholomeus Gasthuis. 

Programma 25 september

  • Welkom.
  • Werken met het Kwaliteitskompas: in 6 stappen naar een samenhangende en duurzame aanpak (Jan Willem van de Maat, Movisie-expert Eenzaamheid).
  • Hoe geeft de gemeente Amsterdam vorm aan een duurzame aanpak? (Nejma El Maach, gemeente Amsterdam).
  • Met creatieve werkvorm uitwisselen van kennis en ervaringen.
  • Terugkoppelen en vooruitkijken naar 27 november

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst(en) kan door vóór 1 september een e-mail te sturen naar Eveline Even, e.even@movisie.nl. Vermeld dan in de deze mail: naam, organisatie, functie en of u op beide data (of slechts op een van de data) de bijeenkomst bijwoont.