Aanpak van eenzaamheid door gemeenten - Deel 3

Movisie heeft de laatste jaren enerzijds kennis verzameld over wat werkt bij het voorkomen en verminderen van eenzaamheid en anderzijds meegelopen in gemeenten met ‘verbetertrajecten’ om te zien hoe praktijk en beleid zo veel mogelijk dat kunnen doen wat werkt. Veel gemeenten worstelen met de vraag hoe zij eenzaamheid op een samenhangende en duurzame manier aan kunnen pakken. Wij nodigen beleidsmedewerkers en coördinatoren, die zich binnen gemeenten richten op het verminderen van eenzaamheid, uit om van elkaar te leren en innovatieve ideeën op te doen tijdens de landelijke leerbijeenkomst ‘Aanpak van eenzaamheid door gemeenten’ op 30 oktober 2019.

De bijeenkomst maakt deel uit van een reeks van drie leerbijeenkomsten met het thema: aanpakken van eenzaamheid door gemeenten. Het is fijn als je aansluit bij alle drie de bijeenkomsten. Het is voor iedereen mogelijk om ook bij losse bijeenkomsten aan te sluiten. De eerste bijeenkomst ging over de aanpak van eenzaamheid monitoren en evalueren.

Lees verslag deel 1

Lees verslag deel 2

Praktische informatie

Wanneer? woensdag 30 oktober 2019, 10.00 - 13.00 uur (met inloop vanaf 9.45 uur en inclusief lunch).
Waar? Social Impact Factory in Utrecht, adres Vredenburg 40. Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer vijf minuten lopen naar Social Impact Factory.

Programma

  • Welkom en inleiding op het onderwerp door Jan Willem van de Maat (Movisie).
  • Praktijkvoorbeeld
  • Uitwisselen van kennis in subgroepen.
  • Plenaire terugkoppeling afsluiting.
  • Lunch & gelegenheid tot netwerken.

Aanmelden

Kom je ook naar deze leerbijeenkomst?  Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Deelnemen is gratis.
Let op, kun je er onverhoopt niet bij zijn?  Meld je dan een week van tevoren af door een e-mail te sturen naar trainingsbureau@movisie.nl. Doe je dit niet dan brengen we €50 administratiekosten in rekening.

Leren, inspireren delen

Movisie organiseert bijeenkomsten in het teken van leren, inspireren en delen. Iedere bijeenkomst staan succesvolle praktijkvoorbeelden centraal. Door middel van concrete werkvormen gaan we tijdens de bijeenkomst zelf aan de slag met nieuwe werkwijzen en methodieken. Deze bijeenkomst is de laatste uit een reeks van 3.

Aanmelding leerbijeenkomst Eenzaamheid 30 oktober 2019