Aanpak van eenzaamheid door gemeenten - Deel 3

Omdat vereenzaming in allerlei gradaties voorkomt en het onder alle leeftijden en hele verschillende doelgroepen speelt, ontkom je er niet aan om keuzes te maken bij de aanpak van eenzaamheid. Richt je je alleen op ouderen? Of op volwassen tussen de 30 en 45? Of juist op jongeren? En kies je dan voor een preventie insteek of focus je je juist op mensen die ernstig vereenzaamd zijn? Op 30 oktober gaan we met elkaar in gesprek hoe je focus aan kunt (helpen) brengen in jouw lokale aanpak van eenzaamheid.

De bijeenkomst maakt deel uit van een reeks van drie leerbijeenkomsten met het thema: aanpakken van eenzaamheid door gemeenten. Het is fijn als je aansluit bij alle drie de bijeenkomsten. Het is voor iedereen mogelijk om ook bij losse bijeenkomsten aan te sluiten. De eerste bijeenkomst ging over de aanpak van eenzaamheid monitoren en evalueren.

Lees verslag deel 1

Lees verslag deel 2

Praktische informatie

Wanneer? woensdag 30 oktober 2019, 10.00 - 13.00 uur (met inloop vanaf 9.45 uur en inclusief lunch).
Waar? Social Impact Factory in Utrecht, adres Vredenburg 40. Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer vijf minuten lopen naar Social Impact Factory.

Programma

  • Welkom en presentatie Wegwijzer Eenzaamheid. Deze Wegwijzer biedt beleidsmakers een overzicht van de verschillende gradaties van vereenzaming en welke doelen en activiteiten daar passend bij zijn. door Jan Willem van de Maat (Movisie).
  • Drie gemeenten vertellen waar zij zich op richten en hoe zij tot die keuzes zijn gekomen (volgt).
  • Uitwisselen van eigen ervaringen en vragen.
  • Plenaire terugkoppeling afsluiting.
  • Lunch & gelegenheid tot netwerken.

Aanmelden

Kom je ook naar deze leerbijeenkomst?  Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Deelnemen is gratis.
Let op, kun je er onverhoopt niet bij zijn?  Meld je dan een week van tevoren af door een e-mail te sturen naar trainingsbureau@movisie.nl. Doe je dit niet dan brengen we €50 administratiekosten in rekening.

Leren, inspireren delen

Movisie organiseert bijeenkomsten in het teken van leren, inspireren en delen. Iedere bijeenkomst staan succesvolle praktijkvoorbeelden centraal. Door middel van concrete werkvormen gaan we tijdens de bijeenkomst zelf aan de slag met nieuwe werkwijzen en methodieken. Deze bijeenkomst is de laatste uit een reeks van 3.

Aanmelding leerbijeenkomst Eenzaamheid 30 oktober 2019