Aftrap campagne Sexting

27 november 2014

Kompaan en de Bocht, Nu is het genoeg, Steunpunt Huiselijk geweld Midden-Brabant en WE CAN Young Tilburg organiseren op 27 november 2014 in 'de week van de mediawijsheid' de aftrap van een sexting campagne. Tijdens deze middag wordt u geïnformeerd over de omvang en gevolgen van sexting, kunnen ervaringen gedeeld worden en gaat u naar huis met praktische tips.

In november start de sexting campagne in Tilburg tijdens ‘de week van kinderen veilig’. Vanaf 17 november schitteren, drie weken lang op diverse plaatsen in Tilburg, posters over sexting. Deze posters hebben de jongeren zelf ontworpen, samen met een ontwerpster.

Jongeren staan er vaak niet bij stil dat een sexy selfie onuitwisbaar is. Het risico dat de beelden die vaak in vertrouwen verstuurd zijn, op internet opduiken is groot en het maakt de jongere chantabel. Het fenomeen sexting, waarbij jongeren seksueel getinte foto’s en filmpjes uitwisselen, heeft een enorme impact op het slachtoffer en zijn omgeving. Bij de zedenpolitie, het Steunpunt Huiselijk Geweld Midden-Brabant en WE CAN Young  komen wekelijks nieuwe casussen binnen, we spreken over een zorgwekkende situatie.

In Tilburg draait onder aansturing van Kompaan en De Bocht de campagne WE CAN Young. Hierbinnen zijn changemakers (jongeren die het verschil willen maken) actief om seksuele en relationele gelijkwaardigheid en respectvol omgaan met elkaar op de kaart zetten. Deze jonge changemakers bedachten de sexting campagne zelf. Hun ideeën zijn door een grafisch ontwerper vertaald naar professioneel campagnemateriaal met als doel om leeftijdsgenoten op de risico’s van sexting te wijzen.

Voor wie

Deze aftrap van de sexting campagne is voor collega’s van de politie, het onderwijs en instellingen die werken met jongeren.

Programma

15.30 uur  Ontvangst, inloop en aanmelden
16.00 uur  Start Plenair programma: diverse lezingen over de aard, omvang en achtergrond van sexting. Met daarbij tips over de do’s & don’ts in de aanpak  van sexting.
18.00 - 19.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje

Lezingen

  • Peter Rens, teamleider bestrijding kinderporno en kindersekstoerisme van de politieregio Zeeland- West Brabant
  • Lou Repetur, expert huiselijk geweld, seksueel geweld en kindermishandeling van Movisie
  • Marjolein Kock, medewerker van campagne WE CAN Young Tilburg en Kompaan en De Bocht. Winnaar van de Denk Groter Prijs van Fontys voor haar scriptie ‘Sexting, I think I love you’

Bekijk ook de online uitnodiging.

Datum

27 november 2014

Locatie

Factorium, Tilburg