Basistraining en train-de-trainer RelatieWijs (28 maart, 20 mei en 10 juni)

Geweld in partnerrelaties is de meest voorkomende vorm van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Professionals hebben een belangrijke rol bij de aanpak van geweld tussen partners en ex-partners. Maar hoe herken je signalen? En hoe maak je het bespreekbaar?

In de basistraining ga je aan de slag met RelatieWijs en het
toepassen van deze methodiek in cliëntcontacten. In de training train-de-trainer leer je de tools om RelatieWijs in te inzetten in teams of je collega’s te trainen in het gebruik van RelatieWijs. Zo ontwikkelen professionals een objectief beoordelingskader, zodat zij eenzelfde taal leren spreken als het gaat om complexe problematiek.

RelatieWijs sluit aan bij de stappen van de meldcode en biedt handreikingen voor het handelen.

Voor wie?

De basistraining & train-de-trainer van RelatieWijs in 2022 is voor professionals die andere professionals ondersteunen in het werken met (ex-)partnergeweld en deze groep trainen/opleiden. Zij werken als  aandachtsfunctionaris huiselijk geweld, als Veilig Thuis medewerker of in een (koepel) organisatie, die professionals opleidt.  

Wanneer?

Deze trainingen volg je als reeks. De basistraining is op 28 maart, de train-de-trainer training is op 20 mei en 10 juni. De trainingen zijn van 10.00-16.30 en vinden plaats in Utrecht.

De andere reeks vindt plaats op 25 maart (basistraining) en 9 mei en 30 mei (train-de-trainer). Klik hier om je aan te melden voor deze reeks.

Inschrijven

Vul hieronder het formulier in. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht over de procedure. 

Trainingsmodule RelatieWijs Groep 2