Van beschermd wonen naar beschermd thuis - Deel 3

Samen werken aan een buurt voor iedereen

In de leerbijeenkomst op 1 oktober 2019 denken gemeenteambtenaren, sociale professionals en ervaringsdeskundigen na over wat er nodig is om mensen met een verhoogde (psychische) kwetsbaarheid zich thuis te laten voelen in de buurt. De bijeenkomst op 1 oktober staat in het teken van het perspectief van bewoners van beschermd wonen. Doe je mee?

Let op: het maximale aantal deelnemers is bereikt. Je kunt je dus niet meer aanmelden.

Onderzoeker Nienke Boesveldt doet onderzoek naar wat cliënten beschermd wonen vinden van de ambulantisering*. Door het inzetten van ervaringsdeskundigen als co-onderzoeker komen mooie en indringende verhalen boven. Welke ervaringen hebben cliënten en hoe wonen zij nu in de wijk? Welke wensen hebben zij? Boesveldt voert deze monitoring uit in een aantal regio’s. Tijdens de bijeenkomst geeft zij inzicht in de huidige stand van zaken: hoe ver zijn gemeenten met de decentralisatie en de ambulantisering en wat merken cliënten daar van?  In de bijeenkomst gaan we in op de resultaten van het onderzoek en komen ook ervaringsdeskundigen aan het woord. 

* ambulantisering is het streven om mensen met een beperking mogelijk te laten participeren en de benodigde hulp aan huis te bieden. 

Drie leerbijeenkomsten

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks van drie leerbijeenkomsten waarin we samen met lokale of regionale partijen tot een invulling komen rondom effectieve voorwaarden die langer thuis wonen mogelijk maken.

Het is fijn als je aansluit bij alle drie de bijeenkomsten. Het is voor iedereen mogelijk om ook bij losse bijeenkomsten aan te sluiten.

Lees het verslag van deel 1

Lees het verslag van deel 2

Praktische informatie

Wanneer? dinsdag 1 oktober 2019  van 10.00 tot 13.00 uur (met inloop vanaf 9.45 uur en inclusief lunch).
Waar?  Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht

Programma

  • Welkom en inleiding op het onderwerp door Anne-Marie van Bergen (Movisie). We gaan in op de conclusies uit de vorige bijeenkomst.
  • Praktijkvoorbeeld: onderzoeker Nienke Boesveldt.
  • Uitwisselen van kennis in subgroepen.
  • Plenaire terugkoppeling afsluiting.
  • Lunch & gelegenheid tot netwerken.

Aanmelden

Kom je ook naar deze leerbijeenkomst?  Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Deelnemen is gratis.

Let op, kun je er onverhoopt niet bij zijn?  Meld je dan een week van tevoren af door een e-mail te sturen naar trainingsbureau@movisie.nl. Doe je dit niet dan brengen we €50 administratiekosten in rekening.

Leren, inspireren delen

Movisie organiseert bijeenkomsten in het teken van leren, inspireren en delen. Iedere bijeenkomst staan succesvolle praktijkvoorbeelden centraal. Door middel van concrete werkvormen gaan we tijdens de bijeenkomst zelf aan de slag met nieuwe werkwijzen en methodieken. Deze bijeenkomst is de laatste uit een reeks van 3.