Bijeenkomst Arbeidsmatige dagbesteding: samen werken aan kwaliteit (=vol)

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe initiatieven op het gebied van arbeidsmatige dagbesteding ontstaan. Speciaal voor mensen die bij deze projecten werkzaam zijn én graag een kwaliteitsslag willen maken, organiseren we deze inspirerende en leerzame bijeenkomst.

Deze bijeenkomst is vol.  Wil je op de wachtlijst komen of geïnformeerd worden over een volgende bijeenkomst, stuur dan een mail naar Marieke van Breukelen.
 

De doelgroep waarvoor je werkt kan breed zijn, bijvoorbeeld: jongeren, mensen met een beperking, mensen in kwetsbare posities, mensen met psychische problematiek, verslaving, dak- of thuislozen.

Tijdens deze bijeenkomst reflecteer je op je aanpak en onderzoek je waar ruimte zit deze verder te ontwikkelen. Je doet dat door uit te wisselen met andere projecten én actief aan de slag te gaan met kennis van Movisie op dit thema. Adviseurs met ervaring op het gebied van Effectieve Sociale Interventies (ESI) en participatie begeleiden deze middag. Je gaat naar huis met aanknopingspunten waarmee je je aanpak kunt verbeteren.

  • Hoe weet ik dat ik de juiste dingen doe om mijn doelstelling te bereiken?
  • Hoe kan ik mijn aanpak beter onderbouwen?
  • Hoe kan ik leren van de ervaringen van deelnemers?
  • Hoe kan ik leren van de uitvoering in de praktijk en vrijwilligers?

Lees meer over deze bijeenkomst

 

Landelijk Kennisinstituut Movisie volgt en ontsluit vernieuwende trends en ontwikkelingen in dagbesteding en participatie. Deze zijn ook beschreven in twee publicaties: Vernieuwing in dagbesteding (2015) en Dagbesteding in ontwikkeling (2017). Daarnaast organiseert Movisie iedere twee maanden de Transitiearena ‘Vernieuwing arbeidsmatige dagbesteding en Beschut werk’. Dit is een serie bijeenkomsten om kennis te delen, een netwerk op te bouwen en met elkaar oude en nieuwe waarden te verkennen en op zoek gaan naar nieuwe ‘rules of the game’.