Bijeenkomst: Ervaringsdeskundigen aan het woord: hindernissen in de samenleving

Expertisepunt Basisvaardigheden

In de samenleving zijn veel onzichtbare hekken die mensen onbedoeld tegenhouden. Hoe maken we deze hekken zichtbaar en hoe halen we ze weg? De ervaringsraad van het Expertisepunt Basisvaardigheden gaat hier op woensdag 28 februari over in gesprek met sociaal professionals en beleidsmakers.

Want hoe kun je je bankzaken regelen als je moeite hebt met lezen of rekenen? Of als je niet digitaal vaardig bent? En stel je voor dat je een brief van het consultatiebureau krijgt die je niet kan lezen, hoe weet je dan wat er van je verwacht wordt?

Zes leden van de Ervaringsraad van het Expertisepunt Basisvaardigheden nemen jou mee in de wereld van deze onzichtbare hekken. In gesprek met elkaar ontdek je hoe ook jij kan helpen bij het herkennen en weghalen van deze hekken. Samen maken we de samenleving toegankelijker.

De bijeenkomst is voor sociaal professionals en beleidsmakers.

Lees hier meer over de Ervaringsraad

Programma en aanmelden

De bijeenkomst is alleen fysiek bij te wonen. Meld je aan via de knop hieronder.
Vanaf 13:30 uur inloop.
14:00 uur: Opening en voorstellen Ervaringsraad
14:40 uur: thema’s bespreken in groepjes
15:40 uur: gezamenlijke afsluiting
16:00 uur: borrel

Locatie

Zalen van Zeven – Bollenhofstestraat Kerk
Bollenhofsestraat 138-A
3572 VT Utrecht
Routebeschrijving

Aanmelden? Mail dan naar activiteiten@basisvaardigheden.nl. Aanmelden kan tot 27 februari 17:00 uur.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Door het grote aantal en de diversiteit aan organisaties is er veel aanbod van projecten en cursussen. Het Expertisepunt Basisvaardigheden is een centraal punt waar kennis, kunde en netwerk op het gebied van basisvaardigheden samenkomen.

Ga naar het Expertisepunt Basisvaardigheden