Bijeenkomst Kennisnetwerk Logeerzorg

Op bezoek bij Strandgoed Ter Heijde

Meer uitwisseling tussen mensen die in de praktijk bezig zijn met het ontwikkelen en uitvoeren van logeerzorg. Dat is het doel van het Kennisnetwerk Logeerzorg. Een initiatief van mensen uit de praktijk, ondersteund door het ministerie van VWS en Movisie. Het Kennisnetwerk Logeerzorg is gelanceerd tijdens de Conferentie Logeerzorg op 3 maart 2021. Inmiddels is het fundament gelegd en nodigen we je graag uit om je aan te sluiten en actief deel te nemen aan dit netwerk!

Wat is het Kennisnetwerk Logeerzorg en waar sluit ik mij bij aan?

Het Kennisnetwerk Logeerzorg is een initiatief van bevlogen mensen uit de logeerzorg-praktijk. Zij signaleerden dat we nog te vaak apart van elkaar het wiel uitvinden en er nog te weinig (structurele) uitwisseling plaatsvindt op het thema logeerzorg. Met het Kennisnetwerk Logeerzorg zorgen we ervoor dat we elkaar beter weten te vinden en laagdrempelig vragen kunnen stellen, dat er op één plek kennis beschikbaar is over logeerzorg en we ons verenigen om gezamenlijke uitdagingen op landelijk niveau onder de aandacht te brengen.

Voor wie is het Kennisnetwerk Logeerzorg?

Voor iedereen die kennis wil halen en brengen over logeerzorg. Dat kunnen bijvoorbeeld professionals en beleidsadviseurs zijn bij logeervoorzieningen, welzijnsorganisaties en gemeenten. 

LinkedIn-groep Kennisnetwerk Logeerzorg

Klik op deze link om je bij deze groep aan te sluiten. Ze creëren we een community waar we op laagdrempelige manier informatie kunnen uitwisselen en vragen kunnen stellen!

Hoe gaat het Kennisnetwerk Logeerzorg te werk?

Een kerngroep van vertegenwoordigers van logeervoorzieningen neemt het voortouw om bijeenkomsten te organiseren en kennis te delen. Alle deelnemers aan het netwerk kunnen plaatsnemen in deze kerngroep of suggesties aandragen, heel graag zelfs! Het ministerie van VWS is aangehaakt om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom logeerzorg en om signalen op te pakken. Movisie faciliteert het Kennisnetwerk Logeerzorg door een platform te bieden en bij het organiseren van bijeenkomsten.

Save the date: donderdagmiddag 23 september 2021!

Op donderdag 23 september 2021 van 13.00 tot 16.00 uur komen we weer met het Kennisnetwerk Logeerzorg bij elkaar. Strandgoed Ter Heijde in Ter Heijde aan Zee opent dan haar deuren zodat we een kijkje kunnen nemen! Ben je geïnteresseerd? 

Deelnemen aan het Kennisnetwerk Logeerzorg

Wil je deelnemen? Leuk! Stuur dan een e-mail naar E.vanMaarseveen@Movisie.nl. Vermeld in je e-mail dat je wilt deelnemen aan het Kennisnetwerk Logeerzorg, je naam, functie en organisatie waar je voor werkt. Geef ook aan of je erbij bent tijdens de eerste bijeenkomst op 23 september!

Namens de kerngroep Kennisnetwerk Logeerzorg: 
Annemieke van Veen (logeerzorg Utrecht Zuidoost), Mariëlle Hornstra (logeerzorg Hoeksche Waard), Judith Lemmen (Logeerhuis Kapstok), Lydia Schraven (Strandgoed Ter Heijde), Susan Kraaijeveld (ministerie van VWS) en Joost de Haan (Movisie)