Bus to the future - sociale technologie safari

10 november 2016

Tour mee en ontdek de mogelijkheden van sociale technologie

Op de eerste dag van De Week van de Sociale Technologie 2016 (#DWVDST16) gaan we op bezoek bij organisaties en plekken waar ze op een innovatieve manier vormgeven aan de toepassing van sociale technologie in het sociaal domein. Altijd al een kijkje willen nemen in de keuken van een ander? Ga dan mee met de ‘bus to the future’!

Ben jij: uitvoerend professional, sociaal innovator, manager, werkzaam bij de gemeente binnen het sociaal domein, burger/ervaringsdeskundige binnen welzijn of student* en ben je supernieuwsgierig hoe ‘anderen’ het aanpakken? Kom mee op avontuur tijdens deze sociale technologie safari! Meld je aan via www.weekvandesocialetechnologie.nl. De kosten voor deze dag bedragen € 60,-**.

Programma

 

09.00-09.30 uur: Verzamelen bij de bus (Opstap is in Utrecht, precieze locatie volgt nog)

09.30: de Bus to the Future is ready for take off!

Eerste locatie: Garage 2020 in Amsterdam

In dit bezoek kom je alles te weten over de aanpak van Garage 2020. Deel kennis over jouw eigen vraagstuk en ervaar hoe jij zelf tot innovaties kunt komen. En wat kan Garage 2020 weer van jouw leren? Denk mee, wissel uit en kijk anders!

12.30: Na de lunch vervolgen we onze technology tour. Tijdens dit ritje verzorgt VanMorgen in de bus een oefening via Service Design: laat je hersenen werken over implementatie!

Tweede locatie: Kwadraad maatschappelijk werk in Gouda

Bij blended hulpverlening heeft iedere cliënt een eigen digitale hulpomgeving. Een grote uitdaging ligt in het relevant maken van verantwoordingsinformatie voor alle betrokkenen. Kwadraad is bezig met het ontwikkelen van meetinstrumenten en methodiek om dit voor elkaar te krijgen. We gaan in gesprek over blended hulpverlening en de gevolgen hiervan voor je werk.

Derde locatie: Seats2Meet in Utrecht

Keuze uit een laatste deelsessie van onder andere Tante Louise. Waar zijn zij op dit moment mee bezig, wat zijn hun plannen en vooruitstrevende ambities? Breng vooral ook jouw toekomstplannen in ter discussie!

17.00 uur: Als laatste kunnen we een kijkje nemen in het Permanent Future Lab en sluiten we af met een hapje & drankje.

Sociale Technologie, wat is dat eigenlijk en waarom wil ik er iets vanaf weten?

Sociale technologie is de verzamelterm van alle technologische hulpmiddelen die binnen het sociaal domein worden ingezet. Sociale technologie versterkt de hulp- en dienstverlening, vergroot het (zelf-) organiserend vermogen van professionals en organisaties en stimuleert uitwisseling van kennis en ervaring. Deze safari is onderdeel van De Week van de Sociale Technologie 2016. Meer weten? Ga dan naar www.weekvandesocialetechnologie.nl.

* we gaan graag op reis met een gemêleerd gezelschap. Dat betekent dat als een van de genoemde inschrijvingscategorieën vol is, je op een wachtlijst komt te staan. Als je onder meerdere categorieën valt, kun je bij een andere categorie inschrijven
** voor studenten en ervaringsdeskundigen geldt er een gereduceerd tarief
Kennisdossier