Conferentie: depolarisatie, de weg naar meer vertrouwen

Afsluiting Project Grey

Welke instrumenten en methoden kun je gebruiken om een dieper vertrouwen tussen mensen op te bouwen en zo verdeelde samenlevingen te depolariseren in uitdagende politieke situaties. Ook in coronatijd. Hoe reageer je op de nieuwe situatie en hoe kan je polarisatie verminderen? Dat is het onderwerp van een online conferentie op 29 en 30 september (online) en 1 oktober (op locatie in Bratislava, Slowakije).

Tijdens de conferentie worden ook andere tools onderzocht, zoals kunstmatige intelligentie, machine learning, big data of augmented reality en hun rol bij het aanpakken van polarisatie. Bekijk het volledige programma en schrijf je direct in via deze (Engelstalige) website:

Meer informatie en aanmelden

Onderdeel van de conferentie zijn:

  • Acht interactieve online workshops
  • Drie paneldiscussies
  • Drie parallelle workshops op locatie
  • Stand-up comedy

Afsluitend evenement Project Grey

De conferentie is de afsluiting van het Project Grey. Dit project wil meer ruimte maken voor andere meningen buiten die van de kleine groep zwart-witdenkers. Om deze geluiden te versterken gingen campagnevoerders, data-analisten en sociaal werkers samen aan de slag om polarisatie aan te pakken en de processen van radicalisering die daaruit voortkomen.

Meer over Project Grey
 

Logos partners grey

EU logo

Project Grey wordt gefinancierd door de Europese Unie (Internal Security Fund – Police).