Congres Huiselijk Geweld

Signaleren, melden en aanpakken

Voorbij vermoedens van huiselijk geweld.... Op deze dag krijg je informatie en opinies over het signaleren, melden en aanpakken van huiselijk geweld.

Gezinsdrama’s halen dikwijls de media. Met de aanhoudende vergrijzing is de verwachting dat geweld tegen ouderen steeds meer zal toenemen. We zien de wachtlijsten groeien en het tekort aan sociaal professionals om veiligheid te waarborgen is in het geding. Bovengenoemde problematiek en de aanpak hiervan komen aan bod tijdens de derde editie van het congres Huiselijk Geweld.

Na afloop van deze dag

  • Weet je welke stappen je zet bij vermoedens van huiselijk geweld.
  • Ben je op de hoogte bent van de nieuwste inzichten, richtlijnen en werkwijzen. En wat je hiermee kunt in jouw dagelijkse praktijk.
  • Weet je welke praktische handvatten je kunt gebruiken in de aanpak van huiselijk geweld.

Naast een aantal plenaire bijdrages van topsprekers op het gebied van huiselijk geweld, heb je veel ruimte om je eigen programma en daarmee verdieping op specifieke thema’s en doelgroepen uit te kiezen.

Wat zeggen oud-deelnemers 2019 over het congres Huiselijk Geweld?

“Goed georganiseerd inhoudelijk leerzaam en afwisselend”.
“De workshop over een nieuwe aanpak van huiselijk geweld met een multidisciplinair team vond ik erg interessant en een must voor het hele land”.
“Strakke organisatie, goede plenaire bijeenkomsten en gebruik van ervaringsdeskundigen”.

Meer informatie en aanmelden