Congres sociaal ondernemerschap en de rol van de gemeente

4 september 2014

'Sociale ondernemingen dragen bij aan maatschappelijke vernieuwing en bieden innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken rond gezondheid(szorg), veiligheid en leefbaarheid, arbeidsparticipatie, voedsel- en energievoorziening', aldus minister van Economische Zaken Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer op 24 februari 2014. Maar hoe moet deze samenwerking er concreet uitzien? Waar liggen de kansen? Wat voor partnerschappen zijn denkbaar? Wat werkt in de praktijk? Wat kunnen we leren van de koplopers? Krijg antwoord op het landelijke congres over sociaal ondernemerschap en de rol van de gemeente dat plaatsvindt op 4 september 2014.

Door het land zijn vele goede voorbeelden te vinden van succesvolle samenwerking tussen gemeenten en social enterprises. Ze kunnen een sterke bondgenoot van elkaar kunnen worden bij het oplossen van maatschappelijke opgaven. Zeker nu gemeenten in de komende jaren te maken krijgen met minder middelen en meer verantwoordelijkheden.

Programma

Het programma bestaat onder andere uit keynotes van Willemijn Verloop (Social Enterprise NL), Jan Jonker (Radboud Universiteit Nijmegen), Nick Temple (Social Enterprise UK) en Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden). De workshops gaan over inhoudelijke en procesthema's waaronder arbeidsparticipatie, zorg, buurtbedrijven, milieu, aanbesteding, financiering, beleidscoherentie en communicatie. In alle workshops staan praktijkvoorbeelden centraal en wordt zowel de kant van de sociaal ondernemer als van de gemeente belicht. Mark Hillen (Social Enterprise NL) treedt op als dagvoorzitter en sluit de dag af. Movisie is partner voor de organisatie van het congres.

Inschrijven

Bekijk de eventwebsite voor het volledige programma. Het congres vindt plaats op donderdag 4 september en duurt de hele dag. De prijs van het congres is € 240,- (inclusief btw). Meld u aan!

Datum

4 september 2014

Locatie

De Eenhoorn, Amersfoort