Congrestival Eigen(wijs)heid eerst! Lokaal samen zorgen

7 oktober 2016

Hoe regel jij je zorg als het nodig is? Het liefst toch ook op je eigen wijze, dichtbij en vertrouwd. Dat vraagt om een eigenwijze aanpak van lokale zorg en ondersteuning waarin mensen centraal staan. Kom naar het congrestival Eigen(wijs)heid eerst! op 7 oktober 2016 in het Raadhuis van Hilversum.

Ben je mantelzorger, cliënt, beroepskracht in zorg en welzijn, of werk je bij een gemeente? Vind je het belangrijk om persoonlijke ervaringen, ambities en verwachtingen over lokale zorg en ondersteuning met anderen te delen? Wil je nieuwe vormen van samen zorgen verkennen? Dan is dit congrestival iets voor jou!

Kijkje in de keuken

Gemeente Hilversum is gastvrouw van het congrestival en nodigt je uit voor een kijkje ‘in de keuken’. De gemeente zet stevig in op nieuwe vormen voor samen zorgen in sterke buurten door heel goed te luisteren naar haar inwoners. Je krijgt alles te horen over de visie die hier achter zit én de dagelijkse praktijk. Niet voor niets is Hilversum de mediastad, waardoor combinaties en kansen voor nieuwe vormen van informele zorg talrijk zijn.

Interactief programma

Daarnaast gaan we samen aan de slag met thema’s waarin lokaal samen zorgen centraal staat. Hoe organiseer je het samenspel in ouderenzorg? Welke grenzen kent vrijwilligerswerk? Hoe kom je in contact met jonge mantelzorgers? Welke rol hebben inwoners in het wijkteam? Hoe werk je als bewonersorganisatie samen met beroepskrachten? Download het volledige programma.

Praktijk centraal!

Het congrestival is een spannende mix van inhoud, ontmoeting, uitwisseling, beleving en doen! Tijdens het congrestival is de hoofdrol voor ‘Willem’, ‘Margreet’, ‘Yousuf’, ‘Patricia’ en ‘Samira’. Zij delen hun verhalen met ons in workshops, op het toneel en in de wandelgangen. Met elkaar verkennen we de mogelijkheden om vernieuwing van de zorg voor elkaar vorm te geven. Wat zijn kansen? En hoe ga je om met de dilemma’s?

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij lokale zorg en ondersteuning is van harte welkom. Of je nu cliënt/patiënt bent, mantelzorger, vrijwilliger, lid van een bewoners(zorg)initiatief, beroepskracht in zorg of welzijn, of werkzaam bent bij een gemeente.

Praktische informatie

Datum: 7 oktober 2016
Locatie: Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1
Tijd: 11:30 - 18:00 uur
Kosten: voor beroepskrachten en gemeenten is de entreeprijs € 99,- euro (inclusief BTW). Voor anderen is de entree gratis. Je moet je wel aanmelden. Bij no show brengen we € 25,- euro in rekening.

Samenwerking

Het congrestival Eigen(wijs)heid eerst! is een gezamenlijk initiatief van Agora, Austerlitz Zorgt, Expertisecentrum Mantelzorg, gemeente Hilversum, LCGW, LSA, Mezzo, Movisie, NOV, Serious Video en Vilans. Het congrestival is een vervolg op ‘Durven doen! - Informele zorg anders’ dat plaats vond op 19 november 2015.