Congrestival Sociaal & Gezond 2018

Sociaal maakt gezond en andersom. Medici en sociaal werkers weten dat, maar hoe vinden én versterken ze elkaar in hun dagelijkse werk? Inspireer en raak geïnspireerd tijdens het Congrestival Sociaal & Gezond 2018. Bestel nu je early bird-ticket!

Na een succesvolle eerste editie in 2017 vindt op woensdag 12 september 2018 van 9.00 tot 17.00 voor de tweede keer het Congrestival Sociaal & Gezond plaats.

Tickets bestellen

Kaarten voor het Congrestival kosten € 199,- excl. BTW.

Bestel hier je ticket

Sprekers en programma

Op het Congrestival kan je verschillende mini-colleges volgen. Onder andere Jan Terlouw zal antwoord geven op de vraag: Hoe creëren we met elkaar een stevige basis voor een blijvende verbinding tussen Sociaal en Gezond in onze samenleving, gemeenschap of buurt? Daarnaast zijn op het Congrestival meer dan 30 spraakmakende, inspirerende initiatieven en praktijken aanwezig die sociaal en gezond aan elkaar weten te verbinden. Ontmoet de spraakmakers in de tuinen van de Metaalkathedraal, ga in gesprek en leer van elkaar! Ze hebben stuk voor stuk een bijzonder verhaal over sociaal én gezond. Het volledige programma vind je op de site van het Congrestival.

Naar het programma

Een overzicht van alle sprekers en spraakmakers zijn ook in PDF te bekijken.

Congres én festival
Het Congrestival is een kruising tussen een inhoudelijk congres en een vrolijk en verbindend festival voor spraakmakende initiatieven en praktijken uit de gezondheidszorg en het sociaal werk. Je vindt hier geen eenzijdige presentaties. Wel korte inspirerende sessies, dialoogtafels, speeddates, workshops en mini-colleges van bezielende wetenschappers, experts of bezoekers. Zij zetten deze dag de toon. Het programma is gevarieerd met ruimte voor kunst en cultuur en volop gelegenheid om goede ervaringen met elkaar te delen. Lees bijvoorbeeld het interview met spraakmaker Marloes Aalbers van Buurtsportcoach.

Jij bent de hoofdgast
Van elkaar kunnen we het meeste leren. Kennis delen, elkaar versterken, inzicht bieden en krijgen: op het Congrestival is daarom iedere deelnemer ook hoofdgast.

Locatie

Metaal Kathedraal
Rijksstraatweg 20 in Utrecht

Wie kom je tegen op het Congrestival?

Mensen die net als jij  passie hebben voor dit thema!

  • Sociaal en medisch professionals
  • Beleidsmakers van gemeenten
  • Ervaringsdeskundigen en vrijwilligers
  • Maatschappelijke ondernemers

Waarom gezond en sociaal?

Participatie is goed voor de gezondheid. En een gezonde geest en een gezond lichaam vereenvoudigen participatie. Het dossier Wat werkt bij sociaal en gezond geeft de samenhang tussen sociaal en gezond duidelijk weer binnen zes levensgebieden. Bekijk ook het magazine Sociaal maakt gezond (2016).

Partners

Het Congrestival Sociaal & Gezond 2018 is een evenement van Movisie, Alles is Gezondheid, FNO zorg voor Kansen, Gezond in... (Pharos en Platform31) en de NFACTORY en komt tot stand met medewerking van Sociaal Werk Nederland, RIVM en GGD GHOR.

Lees meer over het Congrestival 2017

Download de flyer van het Congrestival 2018

Lees meer
 

Interventiewijzer Sociaal en gezond

Publicatie: Wat werkt bij sociaal en gezond?