Dag van de Buurt 2022

Op de Dag van de Buurt op 19 mei laten we de kracht van buurten in heel Nederland laten zien. In de avond komen we samen in theater de Flint in Amersfoort.

Programma

Overdag kunnen deelnemers zelf meemaken wat er allemaal gebeurt in de buurten in Nederland. In verschillende buurten in Nederland kunnen bewoners en bezoekers met elkaar in gesprek over hoe zijn hun buurt aanpakken en beter maken. De bewoners staan dan ook open voor alle goede idee├źn die worden aangedragen. 

De dag wordt voortgezet in Amersfoort, waar het avondprogramma van Dag van de Buurt van start gaat. In het avondprogramma zoeken we naar hoe buurten en wijken in de toekomst goede plekken kunnen blijven. Wat is belangrijk voor de buurt? Wat leren we van elkaar? Hoe kunnen we elkaar verder helpen? Het avondprogramma wordt daarnaast gevuld met een bijzondere show, inspirerende sprekers, live muziek en als toetje het Sterke Buurten Manifest. 

Schrijf je in voor Dag in de Buurt 2022

Dag van de Buurt wordt georganiseerd door Movisie, Het Ministerie van Binnenlandse zaken, LSA bewoners, LPB en Platform 31.