Dag van de Stadlandbouw 2015

4 juni 2015

‘Iedereen Boer?!’ is het centrale thema van de Dag van de Stadslandbouw 2015, die plaatsvindt op donderdag 4 juni in ‘s-Hertogenbosch. Het verwijst naar innovatieve, out-of-the-box dwarsverbindingen die te maken zijn tussen stadslandbouw en gezondheid, welzijn, stedelijke ontwikkeling en agrifood.

Tijdens dit Nationale Platform gaan zo'n 400 deelnemers (stadsboeren, overheden, zorg- en welzijnsinstellingen) in op de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van de stad, haar bewoners en ondernemers.

Intercollegiaal consult door Movisie

Het programma van het congres op 4 juni is opgebouwd rondom een aantal hoofdthema's zoals sociaal ondernemerschap en gezondheid, participatie en welzijn. In 24 ‘werk- en inspiratiesessies’ komt een breed scala aan binnen- en buitenlandse praktijkvoorbeelden naar voren. Onder de naam ‘Let’s make things better: intercollegiaal consult’ zal Movisie één van deze sessies verzorgen. Hoe ga je verder als de samenwerking met andere partijen stroef en stroperig verloopt? Hoe betrek je vrijwilligers bij je project? Tijdens deze sessie wordt samen met collega’s uit de wereld van de Stadslandbouw in een creatief brainstormproces naar antwoorden op vragen gezocht.

Kijk voor meer informatie op: www.dagvandestadslandbouw.nl.

Datum

4 juni 2015

Locatie

Congrescentrum Brabanthallen, 's-Hertogenbosch