Dicht de kloof, werken aan vertrouwen

Met o.a. burgemeester Jan Hamming, publicist René Cuperus en onderneemster Amina Berkane

Dit voorjaar lanceerden vijftien burgemeesters het manifest ‘Dicht de kloof’. Hun oproep aan het te vormen kabinet: investeer langjarig om de leefbaarheid en veiligheid in zestien stedelijke gebieden te herstellen. Maar wat moet en kan er concreet gebeuren? Die vraag staat centraal tijdens de onlinebijeenkomst ‘Dicht de kloof, werken aan vertrouwen’, op 18 november. Gasten zijn onder anderen burgemeester van Zaanstad Jan Hamming, publicist en onderzoeker René Cuperus, en de Utrechtse onderneemster Amina Berkane.

Hoe geven we kwetsbare wijken en buurten weer perspectief? En hoe versterken we er de sociale basis? Op 18 november gaat Movisie op zoek naar antwoorden, samen met inwoners, sociaal professionals en vertegenwoordigers van gemeenten. Vanuit haar in de afgelopen jaren opgebouwde kennis bespreekt ook Movisie antwoorden op deze vraag.

Praktische informatie

Datum: 18 november
Tijdstip: 13:00 - 16:00 uur
Locatie: online
Aanmelden: meld je aan via onderstaand formulier

Programma (13.00-16.00 uur)

  • Opening door dagvoorzitter Olaf Stomp
  • Talkshow ‘Van kwetsbare naar leefbare wijk: hoe dan?’
  • Aan tafel: Jan Hamming (burgemeester Zaanstad), Amina Berkane (onderneemster en betrokken bij het Krachtstation Kanaleneiland Utrecht), René Cuperus (onderzoeker en publicist) en Lou Repetur (programmadirecteur Movisie)
  • Reflectie door Janny Bakker-Klein (voorzitter RvB Movisie) en Radboud Engbersen (programmaleider Sociale Basis Movisie)
  • Creatief intermezzo
  • Workshops: handelingsperspectieven om leefbaarheid in wijken te vergroten.
  • Reflectie op de oogst van de dag en vooruitblik

Lees meer over de onlinebijeenkomst ‘Dicht de kloof, werken aan vertrouwen’ op 18 november.

Dicht de kloof, werken aan vertrouwen