Digitale leerbijeenkomst eenzaamheid verminderen bij mensen met een LVB

Welke aanpak hanteren initiatieven om eenzaamheid bij mensen met een LVB (licht verstandelijke beperking) te verminderen? Vragen als deze staan centraal bij de digitale leerbijeenkomst op donderdag 29 april tussen 15.00 en 17.00 uur. Te gast zijn de winnaar en finalist van de gehandicaptenzorgprijs 2021 (VGN), organisaties Aveleijn en Amerpoort. Beide organisaties vertellen over hoe hun project bijdraagt aan het verminderen van eenzaamheid bij mensen met een verstandelijke beperking. Benieuwd? Meld je aan!

Bij winnaar Aveleijn worden creatieve mensen met en zonder beperking aan elkaar gekoppeld, die een periode lang samen kunst creƫren en zo bijzondere connecties maken met elkaar.

De finalist Amerpoort organiseert regelmatig muzikale bijeenkomsten waar veel vriendschappen uit ontstaan, met als klap op de vuurpijl: een festival voor (en ook door) mensen met een beperking.

Direct aanmelden

Programma 

  1. Winnaar Aveleijn
    We luisteren naar theatermaakster Anne Gehring die betrokken is bij het bedenken van de interventies; Ellis Jongerius, directeur van de belangenorganisatie LFB; Ellen van Heek en een ervaringsdeskundige LVB. 
  2.  

  • Finalist Amerpoort
    Coƶrdinator Priscilla Bitterling en mede-organisator Jeroen Speksnijder spreken. Bijzonder is dat Speksnijder zelf vader is van een kind met  een LVB. 

Aanmelden

Wil jij de praktijkverhalen van Aveleijn en Amerpoort over het verminderen van eenzaamheid bij mensen met een LVB niet missen? Meld je dan via het formulier hieronder aan!

Digitale leerbijeenkomst eenzaamheid verminderen mensen met een lvb