Evidence-based practice: een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Promotie van Movisie-onderzoeker Renske van der Zwet

Renske van der Zwet, werkzaam als onderzoeker bij Movisie, promoveert op 9 november 2018 op haar onderzoek naar de implementatie van Evidence-based practice. In haar proefschrift legt Van der Zwet uit waarom evidence-based practice niet beschouwd moet worden als uitsluitend de verantwoordelijkheid van sociale professionals, maar als een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Beschikbare onderzoekskennis beïnvloedt nog te weinig de dagelijkse praktijk van het sociaal werk. Evidence-based practice –  dat méér omvat dan enkel het implementeren van bewezen effectieve interventies – lijkt een veelbelovende manier om deze kloof tussen praktijk en wetenschap te overbruggen. Toch wordt het toch nog nauwelijks toegepast. Renske van der Zwet onderzocht in haar promotieonderzoek waarom de implementatie van evidence-based practice in het sociaal werk zo moeizaam verloopt en hoe het kan worden bevorderd.

De openbare verdediging vindt plaats op vrijdag 9 november 2018 om stipt 14.00 uur in de aula van Tilburg University, Cobbenhagengebouw, Warandelaan 2 te Tilburg.