Expertisepunt Basisvaardigheden presenteert onderzoeksagenda 2023

Op 5 juni lanceert het Expertisepunt Basisvaardigheden de nieuwe onderzoeksagenda 2023 op een bijeenkomst in Utrecht. Externe partijen kunnen een onderzoeksaanvraag indienen voor de thema’s die daarin worden geagendeerd.

Het Expertisepunt Basisvaardigheden stelt elk jaar een onderzoeksagenda op. De onderzoeken sluiten aan bij de vraagstukken die dat jaar extra aandacht nodig hebben. Ook stimuleert het EB onderzoek naar kennis waarmee het werkveld verder kan. Elk onderzoek moet iets opleveren voor mensen met beperkte basisvaardigheden en/of de mensen die hen ondersteunen. Zoals vrijwilligers en taaldocenten. Het EB beoordeelt de onderzoeksaanvragen die voor financiering in aanmerking komen.

Bijeenkomst

Op 5 juni presenteert het EB de onderzoeksagenda voor 2023 op een bijeenkomst in Utrecht. In een plenair deel komen sprekers aan het woord die ingaan op de thema’s van de onderzoeksagenda. Verder is er aandacht voor het belang van ervaringsdeskundigheid wordt de praktische doorloop van de onderzoeksagenda toegelicht. Ook de criteria waar een aanvraag aan moet voldoen komen daarbij aan bod.

Na de plenaire start is er een netwerkborrel met ruimte voor netwerken en uitwisseling, en de mogelijkheid is om partijen te vinden voor samenwerking. Bij een speciaal standje kunnen de aanwezigen praktische vragen stellen over het indienen van een onderzoeksvoorstel.

Agenda

14.30: Inloop koffie/thee
15.00: Start plenair
16.15: Borrel met netwerk, praktische vragen en samenwerkingsverbanden
17:30: Afsluiting

Doelgroep

De bijeenkomst is bestemd voor onderzoekers, de praktijk en gemeenten.

Locatie

Bibliotheek Neude, Collegezaal
Neude 11, 3512AE Utrecht

Datum

Maandag 5 juni, inloop vanaf 14.30

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Erna van Burik via e.vanburik@movisie.nl.