Extra bijeenkomst 'Ik ben van mij!'

29 maart 2018

Op 9 november 2017 vond de druk bezochte conferentie 'Ik ben van mij!’ plaats. Er was veel belangstelling en we hebben daardoor een groot aantal mensen op een wachtlijst moeten plaatsen. Op 29 maart 2018 organiseren we een extra informatiebijeenkomst. Maak tijdens deze bijeenkomst kennis met 'Ik ben van mij!' en ontdek hoe je hier zelf mee aan de slag kunt.

Let op: het maximum aantal deelnemers aan deze bijeenkomst is bereikt. Je kunt zich nog wel aanmelden, dan plaatsen we je naam op een wachtlijst en krijg je bericht zodra er een plek vrijkomt.

 

De bijeenkomst is bedoeld voor jongerenwerkers, docenten en intern begeleiders van scholen en gemeenten. Hoe leer je jongeren respectvol met elkaar omgaan als het gaat om seks? Wat is experimenteren en wanneer is het schadelijk voor henzelf of iemand anders? En hoe voorkom je seksueel grensoverschrijdend gedrag?

De succesvolle methode 'Ik ben van mij!' gaat uit van jongeren zelf. ‘Ik ben van mij!’ is gebaseerd op WE CAN Young. Via educatie, activatie en mobilisatie worden jongeren zich bewust van seksuele wensen en grenzen en positief seksueel gedrag. Ze bedenken zelf kleine en grote acties. Alle ervaringen van de afgelopen jaren zijn gebundeld in de methode ‘Ik ben van mij!’ die gebruikt kan worden op bijvoorbeeld scholen en het jongerenwerk. Lees meer op www.ikbenvanmij.nl.

Op 29 maart 2017 ben je van harte welkom bij Museum Speelklok in Utrecht. De bijeenkomst is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Bij afwezigheid zonder afmelding vooraf brengen we 25 euro administratiekosten in rekening.

Meer informatie over 'Ik ben van mij!' lees je in een interview met projectleider Charlot Pierik.

Programma

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Opening

Introductie van 'Ik ben van mij!'
Deel 1: Je leert meer over de aanpak. Waar moet je aan denken? Wat werkt wel en wat werkt niet? Leer welke stappen je moet je zetten om ‘Ik ben van mij!’ ook in jouw werkpraktijk succesvol te benutten. Welke materialen zijn er die jij kunt gebruiken?
Deel 2: Verdieping op de seksregels (Onderdeel van het Vlaggensysteem van Sensoa en Movisie, 2010)

16.30 uur Einde 

Impressie conferentie 9 november 2017

Jongeren van 'Ik ben van mij!' Dordrecht maakten tijdens de 'Ik ben van mij!' conferentie op 9 november 2017 dit filmpje. Bekijk het filmpje voor een korte impressie van de dag.