Feest van ervaringsdeskundigheid

15 april 2016

Op vrijdagmiddag 15 april reiken we in RASA Utrecht de vierde Movisie Participatieprijs uit. Het thema is dit jaar ‘Deskundig door ervaring’ en er zijn 16 mooie initiatieven genomineerd! Ook gaat Pieter Hilhorst in gesprek met een aantal bijzondere gasten en de zaal.

Wie wint?

Uit de maar liefst 118 aangemelde projecten zijn er 16 genomineerd. Welk project wint de vierde Participatieprijs - en gaat naar huis met een geldbedrag van € 2.500,-? Wie worden de tweede en derde prijswinnaars die elk een bedrag winnen van € 500,-? En dan zijn er ook nog aanmoedigingsprijzen, eervolle vermeldingen en een publieksprijs te vergeven!

Ook hebben we het, onder leiding van Pieter Hilhorst, over de dilemma’s, kansen en mogelijkheden van ervaringsdeskundigheid met:

  • Sonja Visser van het zelfregiecentrum Venlo
  • Dienke Boertien van kenniscentrum Phrenos,
  • Maurits Boote, ervaringsdeskundig hulpverlener en trainer in de jeugdzorg
  • Oetra Gopal, wethouder in Hoogezand Sappemeer

Datum en tijd: vrijdag 15 april, 15:00 - 18:00 uur
Kosten: gratis
Locatie: RASA Muziek & Dans, Pauwstraat 13-a, 3512 TG Utrecht
 

Kort programma

15:00-15:30 inloop koffie en thee
15:30-16:15 in gesprek
16:15-17:00 uitreiking prijzen
17:00-18:00 feestelijke borrel

#deskundigdoorervaring

Met de Vierde Participatieprijs wil Movisie stimuleren dat initiatieven die ervaringskennis inzetten, breder gezien en gehoord worden. Ervaringsdeskundigheid betekent veel meer dan alleen een zelfde ervaring hebben als een ander. Het geeft aan dat iemand niet alleen geleerd heeft van zijn ervaringen, maar ook geleerd heeft deze te gebruiken als bron van kennis om anderen mee verder te helpen. Bekijk de genomineerde initiatieven.

Stem op uw favoriete initiatief!

Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete initiatief of project door de foto op Facebook te ‘liken’. Stemmen kan tot 14.30 uur op 15 april.