Informatiebijeenkomst 'Grensoverschrijdend gedrag door collega’s: wat doe jij?'

Jonge kinderen zijn extra kwetsbaar voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Professionals die werken in de kinderopvang hebben de taak kinderen te beschermen en hen een veilige basis mee te geven zodat zij zich gezond kunnen ontwikkelen. Ter ondersteuning hiervan heeft de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) samen met Movisie een training voor medewerkers in de kinderopvang ontwikkeld.

Tijdens deze gratis informatiebijeenkomst introduceert de BMK de training 'Grensoverschrijdend gedrag door collega’s: wat doe jij?' bij bestuurders en management van kinderopvangorganisaties.

Klinisch psycholoog Aafke Scharloo zal een inspirerende en confronterende toelichting geven op het fenomeen misbruik en mishandeling. Aansluitend vertelt Movisie meer over de inhoud van de training en worden een of twee oefeningen gedaan die in de training terugkomen. En tenslotte besteden we aandacht aan het belang van een ‘veilige organisatiecultuur’ en geven we praktische tips en adviezen hoe je het bewustzijn rond grensoverschrijdend gedrag kunt integreren in je beleid zodat het onderwerp op de agenda staat. Iedere dag weer.

Voor wie

De informatiebijenkomsten zijn voor bestuurders en management van kinderopvangorganisaties.
De training is voor professionals in de kinderopvang.

Datum en locatie

28 mei van 13:30 - 16:30 uur in Den Bosch

Aanmelden informatiebijeenkomst

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail met uw naam, organisatie, functie, telefoonnummer, aantal deelnemers en de datum van de bijeenkomst aan info@bmko.nl

Meer weten over de informatiebijeenkomst of training?

De BMK heeft deze training ontwikkeld i.s.m. Movisie. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de training, neem contact op met Hélène Smid (communicatieadviseur BMK) via: smid@bmko.nl of bel 085-0218500 of 06-15957352 (tijdens kantooruren).