Inspiratiesessie voor leidinggevenden en beleidsmakers over systeemgericht en integraal werken

De urgentie om aan de slag te gaan met netwerksamenwerking staat bij veel gemeenten en organisaties al hoog op de agenda. Maar samenwerken in het netwerk, vanuit een eenvoudige en gezinsgerichte aanpak, is in de praktijk nog ontzettend lastig. Wet- en regelgeving binnen de verschillende domeinen, bijvoorbeeld over financiering en gegevensdeling, worden nog vaak als belemmerd ervaren. Ook op inhoud kunnen schuringen ontstaan, bijvoorbeeld door verschillende visies op onveiligheid en passende zorg. Er zijn verschillende regionale en lokale initiatieven gestart die waardevolle inzichten geven. Welke knelpunten, uitdagingen en oplossingen kwamen zij tegen? Deze vragen staan centraal tijdens een inspiratiesessie voor bestuurders, managers en beleidsmakers op 24 maart 2025.

Goede voorbeelden 

Tijdens deze online sessie gaan we in gesprek met een onderzoeker, een bestuurder, een manager en een ervaringsdeskundige. Ze delen goede voorbeelden en tips voor systeemgerichte en integrale samenwerking.

Het programma

  1. Introductie van de sessie door Nelleke Westerveld, senior projectleider huiselijk geweld bij Movisie.  
  2. Netwerksamenwerking – dat is toch niet nieuw, dat doen we al lang!   
    Het organiseren van de netwerksamenwerking en waarom dat belangrijk is.  
    Door Christine Kuiper, senior projectleider domeinoverstijgende samenwerking bij Kenniscentrum Phrenos.  
  3. Goede voorbeelden van de netwerksamenwerking bij huiselijk geweld  
    In gesprek met Hanneke Bakker (directeur-bestuurder, Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland), Leonie Hutten (regiomanager Amsterdam-Amstelland, Blijf Groep) en Tjarda Reesink (ervaringsdeskundige) over goede voorbeelden van het organiseren van de netwerksamenwerking bij huiselijk geweld.  
    Hanneke en Leonie vertellen onder andere over de integrale aanpak Switch, waarbij de forensische ggz, jeugdhulp, volwassenen ggz en maatschappelijke ondersteuning met elkaar samenwerken en hun expertise bundelen.
  4. Tijd voor vragen en uitwisselen  

Deze sessie is een coproductie en wordt mogelijk gemaakt door het programmateam Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming.

Voor wie

Leidinggevenden en beleidsmakers van organisaties die betrokken zijn bij het bieden van hulp en bescherming aan gezinnen of huishoudens (0-100) waarbij sprake is van een onveilige thuissituatie. 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Graag ontvangen we een afmeldbericht als je onverhoopt toch niet deel kan nemen via evenementen@movisie.nl

Aanmelden inspiratiebijeenkomst 24 maart 2025