Inspiratieworkshop Lokaal samenwerken met informele zorg

29 november 2016

Wilt u samen met collega-aanbieders en gemeenten werken aan betere samenwerking met en ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers? Kom dan naar de inspiratieworkshop Lokaal samenwerken met informele zorg.

Datum: dinsdag 29 november 2016
Tijd: 12.00 – 17.00 uur (inclusief lunch)
Locatie: Trainingszaal Movisie, Catharijnesingel 47 in Utrecht
Kosten: deelname is gratis

Voor wie?

U bent werkzaam bij een zorg- of welzijnsaanbieder, vrijwilligersorganisatie, mantelzorgsteunpunt of gemeente en u wilt samen met collega-organisaties werken aan een verbeterprogramma rond informele zorg. Bijvoorbeeld:

  • Hoe kunnen we samen met lokale partners meer mantelzorgers bereiken?
  • Hoe moet het aanbod van respijtzorg er in onze gemeente uit zien?
  • Hoe zetten wij een expertisecentrum informele zorg op? En welke rol heeft dat?
  • Hoe krijgen we beter zicht op wat we doen voor mantelzorgers? En hoe sluit dat aan bij de wensen en behoeften?

Juist omdat ‘samenwerken’ het thema is, willen we dat u samen met een collega-organisatie komt. Als lokale aanbieder van zorg en ondersteuning kunt u bijvoorbeeld de vrijwilligersorganisatie of de gemeente meenemen. Bent u werkzaam bij de gemeente, nodig dan lokale aanbieder(s) uit.

Programma

  • Anita Peters (Movisie) neemt u mee naar de cross-sectorale verbetertrajecten van In voor Mantelzorg. Daarin werken organisaties zoals een eerstelijnszorgaanbieder, zorginstelling, mantelzorgsteunpunt en gemeente samen voor een goede ondersteuning van mantelzorgers.
  • Willem Jan de Gast (Movisie) is in een aantal gemeenten betrokken bij de vorming van lokale expertisecentra mantelzorg nieuwe stijl. Hoe kunnen deze er uit zien? En wat maakt ze succesvol?
  • Goed voorbeeld: een gemeente vertelt over hoe zij werken aan toekomstbestendige en duurzame versterken van informele zorg.
  • Uitwisselen: hoe pakken collega’s in andere gemeenten de ondersteuning en versterking van informele zorg aan? En waar bent u trots op?

En ook...

U ontvangt informatie over het programma In voor Mantelzorg: Lokaal Samenspel 2017, een traject waarin u samen met een extern adviseur aan de slag gaat met duurzaam en toekomstbestendig beleid voor informele zorg. U start in dit traject niet alleen, maar tegelijkertijd met andere gemeenten en aanbieders.

Meer informatie

Ilse Zwart (i.zwart-olde@movisie.nl of 030 789 20 24).

Downloads
adviestrajecten-in-voor-mantelzorg-2017