Interactieve wethoudersbijeenkomst: toegang sociaal domein

Welke bijdrage kunnen wethouders leveren aan het verbeteren van de toegang voor inwoners tot het sociaal domein? De afgelopen maanden gingen Movisie en VNG hierover in gesprek met verschillende wethouders, die deelnemen aan het landelijke Verbetertraject Toegang. Dit waren inspirerende gesprekken boordevol interessante inzichten. Op 15 december delen we de belangrijkste inzichten en gaan we gezamenlijk erover in gesprek met alle belangstellende (ex-)wethouders sociaal domein.

Dagvoorzitter Olaf Stomp (Movisie) neemt ons mee door deze interactieve bijeenkomst. Burgemeester Otwin van Dijk (Oude-IJsselstreek) trapt het programma af. Vanuit de VNG is hij vanaf het begin betrokken bij het verbeteren van de toegang tot het sociale domein. Hij deelt zijn persoonlijke drijfveren om met de toegang aan de slag te gaan.  
 
Daaropvolgend pitchen vijf sprekers uit het sociaal domein hun ervaringen met het verbeteren van de toegang in hun gemeente. Zij zoomen in op een van de volgende vraagstukken: 

  1. Het betrekken van inwoners bij het verbeterproces – de transformatie, hoe werkt dit?
  2. Wat betekent verbeterde toegang voor de inrichting van de organisatie en samenwerking?
  3. Hoe draagt een goede sociale basis bij aan een betere toegang?
  4. Wat vraagt de verbeteropgave van een politiek bestuurder?

Daarna gaan we met elkaar in gesprek om één van de bovenstaande vraagstukken verder uit te diepen. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? En wat nemen we mee naar de nieuwe collegeperiode? We laten ons inspireren! 

Voor wie

(Ex)-wethouders.

Vervolg

Het doel van deze bijeenkomst is om kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen. Je gaat in gesprek met (ex)collega-bestuurders uit andere gemeenten en brengt eigen vragen en ervaringen in.  
 
De uitkomsten van deze bijeenkomst worden gebundeld met eerder opgehaalde inzichten. Deze geleerde lessen van wethouders vertalen we naar een kennisproduct. Wat zijn de opgaven voor de komende collegeperiode? En waar moeten nieuwe wethouders vooral aandacht voor hebben? Met de aanwezige kennis en kunde dragen we bij aan de continuïteit wat betreft het verbeteren van de toegang voor inwoners.  

Locatie en tijdstip

Datum: woensdag 15 december 2021 
Locatie: online
Tijd: van 09:45u tot 12:15u

Aanmelden

Meld je aan middels het formulier onderaan deze pagina.

Aanmelden wethoudersbijeenkomst sociaal domein