Jaarevent Deltaplan Dementie 2018

Onder het motto 'De Kunst van Samen' vindt op maandag 19 november de 5e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Movisie geeft samen met het LCKA de presentatie 'De kracht van kunst bij Dementie'.

Deze dag kent een veelzijdig dagprogramma met dit jaar extra aandacht voor kunst en cultuur. Met een bijdrage van inspirerende sprekers en betrokken leden deelt het Deltaplan Dementie tijdens dit event de gezamenlijke ambities en gekozen speerpunten voor 2018. Je kunt rekenen op een dag volop uitwisseling van kennis en ervaringen tijdens lezingen, workshops, masterclasses en een informatiemarkt. Via deze website houden we u op de hoogte van het programma.

Aanmelden

'De kracht van kunst bij Dementie'

Movisie en het LCKA verzorgen samen de paralelsessie 'De kracht van Dementie'

Positieve gezondheid bevorderen, ontspanning en onverwachte talenten ontdekken: er is meer dan genoeg aanleiding om kunst vaker in te zetten in bij Dementie. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en nodigt zo uit tot ander gedrag. Bovendien draagt kunst bij aan zingeving en aan het verbeteren van de kwaliteit van leven bij ouderen met dementie. 

Maar wat werkt? En hoe werkt het? Aan de hand van voorbeeldprojecten van het Van Gogh Museum en het Grijze Koppen Orkest ziet en ervaar je wat kunst en cultuur in de praktijk betekenen. Ook is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat kunst een bijdrage kan leveren aan gezond en gelukkig oud worden, vooral ook voor mensen met dementie. Daarnaast presenteert Movisie enkele bevindingen uit het dossier ‘Wat werkt bij culturele interventies voor ouderen met Dementie’.

Vervolgens vertellen beleidsmakers, bestuurders en de projectleiders van de voorbeeldprojecten over hun aanpak en ervaring. Daarna gaan we in kleinere groepen met elkaar in gesprek, zodat je gevoed met inspiratie, kennis, ideeën en ervaringen zelf aan de slag kunt gaan met de kracht van kunst!