Kennisuitwisseling K!X Works en Refugee Academy: ook vluchtelingenvrouwen op weg naar werk!

24 april 2018

Vrouwelijke vluchtelingen komen minder snel aan een baan dan mannelijke nieuwkomers. Zij ervaren meer belemmeringen in Nederland, blijkt uit recent onderzoek. Gemeenten hebben hen ook minder in beeld. Een gemiste kans. Oók voor sectoren waar een groot personeelstekort is, zoals de zorg. Hoe krijgen vluchtelingenvrouwen meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt?

Movisie (K!X Works) en de Refugee Academy nodigen u uit om op dinsdagmiddag 24 april met ervaringsdeskundigen, werkgevers, professionals van maatschappelijke organisaties en gemeenten praktijkervaringen en kennis uit te wisselen. Onderzoekers van de Refugee Academy en experts van Movisie zoeken samen met u graag naar nieuwe oplossingsrichtingen. Wat wringt er momenteel? Wat werkt wel en wat werkt ondanks alle goede bedoelingen juist niet?

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis. U kunt zich hier aanmelden.

Programma

13.00 uur Inloop
   
13.30 uur Welkom door middagvoorzitter Olaf Stomp
   
13.35 uur Introductie door Jamal Chrifi, projectleider K!X Works (Movisie)
   
13.50 uur

Inge Razenberg (Verwey-Jonker Instituut) presenteert onderzoek van Kennisplatform Integratie & Samenleving over barrières en mogelijkheden voor de arbeidsparticipatie van vluchtelingenvrouwen

   
14.10 uur Q&A met Ranya Omer, een Sudanese kunstenares en nieuwkomer die deelneemt aan het K!X Works-programma in Zeist.
   
14.20 uur Wetenschappelijke beschouwing door Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en integratie
   
14.40 uur Pauze
   
14.50 uur Theatraal intermezzo van New Dutch Connections
   
15.10 uur

Panelgesprek. Hoe vinden vrouwelijke vluchtelingen een baan, wat kunnen gemeenten en werkgevers doen? Wat zijn de ervaringen uit de praktijk en van (voormalige) vluchtelingen zelf? Met: Iman Zorlak (financieel analist en ervaringsdeskundige), Shukri Said (pedagogisch adviseur), Johan Tijink (eigenaar KFC Lelystad), Sara Sheikhi (projectleider Young Professionals Programma voor Statushouders bij gemeente Amsterdam)

   
15.40 uur Open discussie met de zaal onder leiding van Elena Ponzoni van de Refugee Academy
   
16.00 uur Afsluiting en borrel

Wanneer?

Dinsdag 24 april van 13.30 tot 16.00 uur (vanaf 13.00 uur inloop).

Waar?

Zaalverhuur 7
Boothstraat 7
Utrecht

Over de Refugee Academy en K!X Works

De Refugee Academy, een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam, biedt een kader waarbinnen bestaande academische, professionele en lokale kennis aan elkaar wordt verbonden om onderzoek en praktijk rondom vluchtelingenproblematiek dichter bij elkaar te brengen.

K!X Works is een programma van Movisie dat jonge nieuwkomers helpt richting arbeid, stage of een opleiding. Meer weten? Ga naar: https://fsw.vu.nl/nl/onderzoek/expertiselabs/refugee-academy of www.kixworks.nl.