Kerstdebat 2021: Vertrouwen

Op vrijdagmiddag 17 december sluit Movisie 2021 af met het traditionele Kerstdebat in de Geertekerk in Utrecht. Het thema is dit jaar vertrouwen. De vaste stamgasten in de tv-serie het Schaep met de 5 pooten zongen het al: ‘Als je mekaar niet meer vertrouwen kan, waar blijf je dan, zo is het toch meneer?’ Meld je aan via onderstaand formulier. De toegang is weer gratis.

De toeslagenaffaire, een eindeloze kabinetsformatie omdat het argwaan troef is bij de beoogde regeringspartners, zigzaggend beleid rond coronamaatregelen, pijlers van de rechtsstaat die worden ondermijnd door aanslagen door de georganiseerde misdaad.  Voorbeelden te over die aanleiding geven om het vertrouwen te verliezen. Het vertrouwen in de overheid, het vertrouwen in de professional en het vertrouwen in elkaar. Of is er toch hoop in donkere dagen? 

Vertrouwen.  Een veelomvattend en mooi thema om samen – in de aanloop naar Kerst en in een kerkelijk decor – op  te reflecteren. Vertrouwen, is het er nog – en zo niet, wat staat ons te doen om het herstel ervan te bevorderen? Daarover gaan we met sprekers en met de zaal in gesprek.

Wil je sfeer proeven van ons Kerstdebat?

Bekijk de terugblik op het Kerstdebat 2020

Aanmelden Kerstdebat 2021