Kunst, welzijn en bewoners bouwen samen aan een prachtwijk

29 juni 2017

Burgerinitiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Of het nu gaat om meer sociale contacten in de wijk of een prachtig groen plantsoen…we streven allemaal naar een gezonde, veilige en gezellige woonomgeving. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze initiatieven de sociale leefbaarheid en positieve gezondheid in de wijk daadwerkelijk vergroten? Kunst kan hierin een rol spelen. In deze bijeenkomst presenteren succesvolle praktijkvoorbeelden hun do’s and don’t en onderzoek je met een gevarieerde groep mensen hoe kunst, zorg, welzijn en bewoners elkaar bij burgerinitiatieven kunnen versterken.

  • Wil jij als professional of als beleidsmedewerker uit de sector Zorg of Sociaal weten hoe je burgerinitiatieven die samen werken met kunst optimaal kan ondersteunen en benutten?
  • Vraag je je als kunstenaar af op welke manier je jouw bijdrage aan positieve gezondheid en sociale leefbaarheid samen met burgerinitiatieven kunt vergroten?
  • Of ben jij een buurtbewoner die jouw idee voor een prachtwijk samen met kunst nu echt van de grond wil krijgen?

Kom dan naar de bijeenkomst ‘Kunst, welzijn en bewoners samen aan de slag voor een prachtwijk’.

  • Waar? Cure Park - Het Amsterdamse Bos (Care Centre / Bostheater, De Duizendmeterweg 7, Amstelveen)
  • Wanneer? 29 juni 2017 van 14.00 – 16.00 uur
  • Voor wie? Voor professionals uit zorg en welzijn, enthousiaste bewoners, gemeenten en kunstenaars.
  • Aanmelden voor 23 juni bij: m.andries@movisie.nl

De bijeenkomst is onderdeel van Cure Park. Art of Care. Manifestatie rondom de kunst van zorg, van 4 juni tot en met 16 juli in het Amsterdamse Bos. Na de bijeenkomst heeft u de mogelijkheid om de manifestatie te bezoeken. Bekijk het volledige festivalprogramma op www.curepark.nl.

Downloads
uitnodiging-cure-park-290617