Landelijke E-Motive Dag 2015

27 januari 2015

Welkom op de E-Motive Dag 2015: Speel het spel. Verander het spel!

Wat zijn de regels van het spel in een samenleving? En zijn deze regels geschikt voor de ontwikkelingen waar we nu voor staan? Leveren zij een bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken? Of werpen ze belemmeringen op voor innovatie en transformatie? En zo ja: heb je het lef om deze regels te veranderen? Wat heb je dan nodig? Hoe houd je vast aan je energie, en hoe vind je mensen om mee te doen? Kortom: hoe word je en blijf je een game-changer?

Datum: Dinsdag 27 januari 2015 van 10:00-17:00 uur
Locatie: The Colour Kitchen Utrecht | Prinses Christinalaan 1 | 3554 JL Utrecht

Game-changer

Uitgangspunt van deze dag is, dat je de steen in de vijver kunt zijn. Verandering begint bij jezelf. De stappen die je neemt hebben invloed op de wereld en de verschillende systemen van regels die bestaan. In een onderlinge uitwisseling - dialectiek - tussen jou en de wereld ontstaat verandering. Soms langzaam. Soms snel. Vaak is het geen gemakkelijk proces. Omdat het proces waarin je actief bent of actief wilt zijn, altijd regels en conventies heeft. Soms letterlijk, bijvoorbeeld in de wet, soms expliciet, informeel of ongeschreven. En soms bestaan verschillende regels naast elkaar. Van welke regels heb je last? Welke helpen je? Volg je de regels? Omzeil je in stilte de regels? Of draag je zichtbaar bij aan verandering? Durf je zelf te transformeren in een game changer? Of ben je er al één en zoek je naar de volgende stap? Dat zijn vragen die we zullen bespreken op de E-motive dag, we gaan samen op zoek naar antwoorden, delen kennis en leren van elkaar.

Ervaringen, gesprekken, reflectie en actie-learning

Deze dag kun je kiezen uit workshops gericht op het opdoen van nieuwe ervaringen, inspirerende gesprekken, reflectie en actie-learning. Je kunt meedoen aan workshops over veelbesproken, taaie maatschappelijke vraagstukken. Of krijg meer informatie, bijvoorbeeld over hoe imams uit Amsterdam gebruik maken van de 'Peaceful Jihad' om te voorkomen dat moslimjongeren ten prooi vallen aan radicale krachten. Ervaar de transformerende kracht van de Oasis Game. Of denk na over kwesties in de meditatieruimte. Andere game-changers kunnen ook jou om advies vragen in verschillende start-up sessies waar jij de expert bent!

Bekijk hier het hele programma en meld je aan. De dag en het programma is in het Engels.

Wat is E-motive

E-Motive verbindt kennis en kunde uit het Zuiden aan Nederlandse professionals en vormt daarmee omgekeerde ontwikkelingssamenwerking. E-Motive is een programma van Oxfam Novib. Movisie is samen met de Hogeschool van Amsterdam en NCDO convenantpartner van E-motive en is betrokken bij tal van E-Motive activiteiten, zoals de organisatie van deze landelijke E-motive dag. Bekijk ook de LinkedIngroep van E-Motive.

Datum

27 januari 2014

Locatie

The Colour Kitchen, Utrecht

Kennisdossier
Trefwoorden