Leerbijeenkomsten: Lokale aanpak van eenzaamheid

Werken aan een doordachte en duurzame aanpak

Hoe kun je binnen een gemeente het vraagstuk van eenzaamheid op zo’n manier aanpakken dat de mensen om wie het gaat daadwerkelijk bereikt worden én zich ondersteund voelen bij het duurzaam verbeteren van hun situatie? Deze vraag staat centraal bij de drie leerbijeenkomsten in 2020. Samen gaan we op zoek naar antwoord op deze vraag door kennis te delen, inspiratie uit praktijkvoorbeelden te halen en het delen van eigen ervaringen. We organiseren de leerbijeenkomsten dit jaar samen met het Actieprogramma Een tegen Eenzaamheid.

Thema: bereiken van mensen die vereenzamen

Tijdens elke leerbijeenkomst staat een thema centraal. De cijfers liegen er niet om, ongeveer 9% van de Nederlanders voelt zich (zeer) ernstig eenzaam. Maar wie zijn dat precies? Zitten zij de hele dag alleen thuis, of zijn er ook momenten of plekken waar zij in beeld komen bij professionals of vrijwilligers? Welke goede voorbeelden zijn er van gemeenten die het lukt mensen te bereiken die vereenzamen? We kijken onder andere naar hoe het maken van persona’s kan bijdragen aan het bereiken van mensen en hoe het richten op ‘life events’ het bereiken gemakkelijker kan maken.   

Voor wie

De leerbijeenkomsten zijn dit jaar gericht op zowel beleidsmedewerkers van gemeenten (sociaal domein) als projectleiders van lokale aanpakken van eenzaamheid. Vanwege een beperkt aantal plaatsen kijken we bij de aanmelding of je tot de doelgroep behoort.

Tijd en locatie

Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht. Donderdag 24 september van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Programma

  • Welkom en inleiding over het bereiken van mensen die vereenzamen door een expert (naam volgt)
  • Drie gemeenten vertellen over hun successen en ervaringen (gemeenten volgen)
  • Uitwisselen van ervaringen en tips in subgroepen
  • Plenaire terugkoppeling en afsluiting
  • Borrel & gelegenheid tot netwerken

Aanmelden

Kom je ook? Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Deelname is gratis.

Afmelden

Let op, heb je je opgegeven en kun je er onverhoopt niet bij zijn? Meld je dan minimaal een week van tevoren af door een e-mail te sturen naar evenementen@movisie.nl.

Aanmelden Leerbijeenkomst lokale aanpak eenzaamheid 24 september 2020