Leerkring Dementie voor Gemeenten

Dementiezorg voor Elkaar

Passende zorg en ondersteuning is cruciaal voor mensen met dementie. Gemeenten spelen daarin een belangrijke rol. Maar hoe vul je die in, wat zijn de knelpunten, welke voorzieningen bied je als gemeente? Op donderdag 7 februari 2019 vindt er een leerkring plaats waarin leren en uitwisselen centraal staan. We nodigen je van harte uit om jouw ervaringen te komen uitwisselen in Utrecht.

Het aantal mensen met dementie neemt komende jaren fors toe. Zo’n 70% van hen woont thuis. Passende zorg en ondersteuning voor hen is cruciaal, vooral in de beginfase van dementie. Wat kun je als gemeente doen voor hen?

Praktisch

Wanneer? 7 februari 2019 van 09.30 uur tot 13.30 (inclusief lunch).
Waar? In De Ruimte, Oudegracht 230 aan de werf, 3511 NT Utrecht

Meld je aan

Het programma

Julie Meerveld, programmatrekker Dementievriendelijke Samenleving bij Alzheimer Nederland, start met een korte update vanuit de nieuwe mantelzorgmonitor Dementie die net uit is.

Vervolgens nemen vier gemeenten het voortouw om hun ervaringen én hun vraagstuk voor te leggen. Ze geven een korte pitch. Waarna je in twee rondes bij een gemeente aan tafel kunt aanschuiven om door te praten over het vraagstuk en ervaringen.

Tijdens deze bijeenkomst komen de volgende gemeenten aan het woord:

  • Alkmaar
  • Goeree-Overflakkee
  • Schiedam
  • Smallingerland

Meer informatie vind je op de website van Dementiezorg voor Elkaar.