Leerkring Veranderen doe je zo

Herken je dat veranderen van gedrag vaak een stuk lastiger is dan je zou willen? Je ziet bijvoorbeeld dat mensen met schulden moeilijk hun uitgavepatroon doorbreken of mensen met gezondheidsproblematiek weer in ongezond gedrag vervallen. Met goede voornemens alleen ben je er nog niet. Duurzaam veranderen vraagt om niet-cognitieve vermogens, zoals een plan stellen en een plan maken, in actie komen, volhouden en om kunnen gaan met verleidingen en tegenslag. In twee online sessies doe je kennis op over veranderpsychologie.

Doel

Je leert wat stimulerend en belemmerend werkt bij gedragsverandering. Na deze sessies kun je een aantal praktische tools direct in praktijk brengen. Je neemt jezelf als uitgangspunt en reflecteert vanuit eigen ervaringen. Zelf uitproberen helpt je om een eerlijke, realistische kijk te ontwikkelen op verandering. Daardoor word je steeds beter in het helpen van anderen op dit gebied. Je krijgt theoretische kennis, reflecteert hierop met andere collega’s en oefent met tools.

Doelgroep

Sociale professionals die nieuwsgierig zijn naar tools om positieve gedragsverandering bij cliënten te bevorderen.

Data en aanmelden

De leerkring bestaat uit twee online sessies van een dagdeel: 17 september en 1 oktober, beide van 9.00 tot 12.30 uur. Je kunt je hieronder aanmelden voor de leerkring.

Aanmelden leerkring Veranderen doe je zo