Leerlijn samenlevingsopbouw: De meester-gezel relatie

Leercafé 2

Vanwege de groeiende belangstelling voor samenlevingsopbouw organiseren we vanuit Movisie drie leercafés. Het doel van de leercafés is dat professionals gezamenlijk kennis, visie en ervaring uitwisselen en van daaruit komen tot nieuwe inzichten en handelingsperspectieven rondom drie thema’s.

Het tweede leercafé is op 4 november 2021 om 15.30 uur en gaat over de meester-gezel relatie binnen samenlevingsopbouw.

Voor wie

Voor alle professionals die werken aan samenlevingsopbouw.

Tijd en locatie

Online via Zoom van 15:30 -17:00 uur. Na aanmelding ontvang je de link in jouw mailbox. Deelname is gratis.

Waar gaat het over?

Het thema van het tweede leercafé is: De meester-gezel relatie.

Centraal staat de vraag: De meester-gezel relatie, hoe pluk je daar de vruchten van als het gaat om kennis en ervaring over samenlevingsopbouw? We gaan het met elkaar hebben over de relatie tussen junior en senior werkers. We leggen met elkaar speciale nadruk op wat senioren van junioren kunnen leren. Daarnaast is een belangrijk gespreksonderwerp hoe een social work opleiding aansluit op het werkveld.

Sonja Liefhebber (Movisie) gaat in op de verschillende stadia van werkervaring (van beginner tot expert) en kenmerken die daarbij horen. Daarna vertellen een junior (beginnende) en een senior (zeer ervaren) werker over hoe zij te werk gaan en vooral wat zij van elkaar (kunnen) leren. Twee docenten (mbo en hbo) reflecteren mee in deze sessie. Wat betekenen deze inzichten voor het opleiden van professionals?

Lees meer over de leerlijn en de andere leercafés

Aanmelden

Meld je nu aan met het formulier hieronder.

Aanmelden Leerlijn samenlevingsopbouw: De meester-gezel relatie