Leersessies Wij in Wijk: lokale initiatieven voor leefbare wijken

 voor gemeentelijke beleidsambtenaren

Op 25 mei en op 2 en 8 juni 2021 organiseert Movisie leersessies over hoe lokale initiatieven zorgen voor leefbare, prettige en sociale wijken en dorpen. Centraal in deze bijeenkomst staan de geleerde lessen van de digitale bundel Wij in de Wijk 2. Doe en denk mee, samen met andere gemeentelijke beleidsmedewerkers op dinsdag 25 mei van 14.00 tot 15.30 uur.

Net als in de bundel Wij in de wijk 1 trok Movisie in 2020 door het land met de vraag: hoe verbinden lokale initiatieven verschillende groepen inwoners? En wat doet de coronacrisis met onze gemeenschappen? We beschreven 7 initiatieven, van Beesd in de Betuwe tot BUUV in Amsterdam-Zuid. Je leest wat zij doen om de sociale samenhang in wijken en dorpen te versterken in de digitale bundel Wij in de wijk 2

Opgedane inzichten zijn onder andere:  ‘Zonder accommodaties lukt verbinden niet’ en ‘breng online ontmoeting in balans met offline activiteiten’. Is dit herkenbaar? Of heb jij hier ideeën over een aanpak die werkt?

Deze sessie is speciaal voor gemeentelijke beleidsmedewerkers. Sociaal professionals zijn welkom deel te nemen op 2 juni 2021 en actieve bewoners op 8 juni 2021.

Meld je direct aan

Programma van 14.00 tot 15.30 uur:

  • Wat zijn de geleerde lessen van Wij in de wijk 2? Luister naar een interview met een initiatiefnemer van één van de casussen en co-auteur en Movisie-expert Radboud Engbersen.
  • In gesprek. Dat doen we via prikkelende stellingen in kleinere groepen: hoe herkenbaar zijn de lessen in jouw praktijk?

Praktisch

  • Een week van tevoren ontvang je de Zoom-link, het volledige programma en aanvullende instructies.
  • Geef je via het aanmeldformulier op voor één sessie. Elke sessie passen we zo aan dat het aansluit bij de vraag, ervaringen en behoeften van de aanwezigen. 
  • Geef je via het aanmeldformulier op voor één sessie. Elke sessie passen we zo aan dat het aansluit bij de vraag, ervaringen en behoeften van de aanwezigen. De eerste sessie is voor gemeentelijke beleidsprofessionals. De tweede voor sociaal professionals en derde voor actieve inwoners.

Opgeven kan tot een week vóór de betreffende sessie.

Leersessies Wij in de wijk 2021