Lustrum: Dag van de sociaal werker

Als sociaal werker zet jij je dag in, dag uit in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Tegelijkertijd zien we dat deze samenleving steeds complexer wordt met alle bijbehorende problematiek. Dit maakt jouw werk complex. De lustrumeditie van de Dag van de Sociaal Werker besteedt aandacht aan jou en jouw werk in het sociaal domein. Movisie is weer kennispartner en presenteert plenair nieuw onderzoek naar professionele besluitvorming.

Congres uitgesteld naar 26 augustus

Dit congres zou plaatsvinden op 18 maart 2020, maar is uitgesteld naar 26 augustus vanwege de verspreiding van het coronavirus.

Primeur

De Dag van de Sociaal Werker heeft de primeur van een nieuw onderzoek door Movisie! De dag start met een interview met onderzoekers Marcel Spierts (zelfstandig onderzoeker en publicist) en Sanneke Verweij (onderzoeker Movisie) over professionele besluitvorming in sociale teams. Dit onderzoek bouwt voor op het spraakmakende onderzoek ‘Visie en vakbekwaamheid maken het verschil’ uit 2017 en gaat over hoe de context waarin sociale professionals werken hun besluitvorming beïnvloedt en wat hen kan ondersteunen hiermee om te gaan. Dit is onderzocht in twee sociale wijkteams met een verschillende focus: collectief werken en huiselijk geweld/kindermishandeling. Hoe is dit onderzoek verlopen en wat zijn de belangrijkste inzichten voor de sociaal werkers in de zaal? Elke deelnemer krijgt een exemplaar van het onderzoek mee naar huis. Ook organiseert Movisie de kennissessie ‘Hoe maak ik beslissingen in een dynamische werkomgeving?’ voor deelnemers om zelf aan de slag te gaan met hun eigen besluitvorming. 

Inspiratie, praktijkvoorbeelden, zelfontwikkeling en ontspanning

De Dag van de Sociaal werker biedt kennissessies over de meest voorkomende problematiek in het sociaal domein, inspiratie door praktijkvoorbeelden en volop aandacht voor zelfontwikkeling en ontspanning! De dag start met een kort interview met onderzoekers Marcel Spierts (zelfstandig onderzoeker en publicist) en Sanneke Verweij (onderzoeker Movisie).

De volgende thema’s komen tijdens de Dag van de Sociaal Werker aan bod:

  • Achter de voordeur: het beïnvloeden van jouw cliënt.
  • Wie maakt de meeste impact in het sociaal domein en wint de Zorg+Welzijn Award? Jij bepaalt!
  • Ontspanning- en vitaliteitsessies.
  • Hulp bieden bij armoede, schulden en daklozenproblematiek. Hoe kun je stress sensitief werken?
  • Omgaan met zorgmijders: zorg voor mensen die er niet om vragen.

Organisatie: Zorg+Welzijn
Datum: 26 augustus 2020
Locatie: ReeHorst, Ede

Meer informatie en aanmelden