Mailreeks met kennis en inspiratie over mensgericht werken

‘Hier gaat het om!’ denk ik, als ik op een suffe maandagochtend vanuit de bus de Mensgerichte Maandag Mail lees. Voorzichtig verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Het zijn juist de kleine dingen die het verschil maken, het hoeft niet altijd zo ingewikkeld te zijn. Zoals dat een groet zoveel kracht heeft. Als ik uitstap draai ik me nog even om naar de andere passagiers en roep: ‘Fijne dag nog!’

Heb jij dat ook wel eens, dat je iets leest en dat je er gelijk mee aan de slag wilt gaan? Het is niet makkelijk om dingen zoals responsieve aanpak, menselijke maat en regie bij de inwoner direct écht goed neer te zetten. Maar met een klein zetje in de juiste richting maken we de kern klein en toepasbaar. Zoals Karin hierboven beschrijft: 'Hier gaat het om!' 

‘Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar de inwoners, maar toen ik er een mail over kreeg ging ik er een extra lading aan geven. Ik heb dat wel echt meegenomen naar gesprekken met de inwoners. Ik heb nog verder doorgevraagd en ik ben echt open het gesprek in gegaan.’ 

Mobiel met voorbeeldmail

Schrijf je in en ontvang net als Karin ook kleine zetjes in de juiste richting! 

Wat kun je verwachten

Je krijgt een half jaar lang elke twee weken een mail. In elke mail belichten we een ander aspect van mensgericht zijn, zoals nieuwsgierigheid en gelijkwaardig contact.  Want wat betekent dat nou? En hoe geef jij daar uiting aan in je dagelijks leven? 

De mails zijn kort en krachtig en kun je bijvoorbeeld onderweg lezen of bij de koffie, lezen kost je een paar minuten. Soms zit er een link naar een artikel of filmpje in voor verdere verdieping. Wist je bijvoorbeeld dat er kracht zit in een groet? Je bepaalt zelf hoeveel tijd je daar nog mee bezig wilt zijn.

Voor wie?

Voor wie niet...?

Iedereen die wel eens contact heeft met mensen, kan met deze mails stilstaan bij de vraag: hoe mensgericht is dat contact? En hoe maak ik dat meer mensgericht?

Dus ben jij geïnteresseerd (voor je werk of omdat je dat gewoon fijn vindt) in een mensgerichte houding en mensgericht handelen? Of is contact met mensen een belangrijk onderdeel van je werk? Dan kun je met onze mails uit de voeten! Van consulent tot wethouder. Van mens tot mens. 

Aanmelding 

Aanmelden doe je met de knop hieronder. De eerste mail ontvang je op 15 januari 2024. Je kunt je op elk moment afmelden met de link in de mail.

Aanmelden Mensgerichte Maandagmails