Masterclass LHBTI-beleid voor gemeenten

19 april 2018

Bent u wethouder, raadslid of beleidsadviseur in een niet-Regenbooggemeente en wilt u meer weten over LHBTI-beleid voor uw gemeente? Dan nodigen wij u van harte uit voor deze informatieve masterclass op donderdagmiddag 19 april in Utrecht.

Wat komt er kijken bij het maken van beleid dat inclusief is voor lesbische, homo-, bi-, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s)? Waarom is het van belang en hoe ontwikkelt u dit? Wat is er al aan ervaring en kennis uit de 48 Nederlandse Regenbooggemeenten? U hoeft geen apart beleid te ontwikkelen of grote budgetten ter beschikking te hebben: een LHBTI-inclusief beleid kan namelijk ook (bijna) kosteloos.

Regenbooggemeenten

Movisie is het landelijk kennisinstituut en adviesbureau LHBTI-beleid en ondersteunt 48 Regenbooggemeenten met kennis en advies op het gebied van de acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische, homo-, bi-, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s). Deze gemeenten hebben een convenant ondertekend met de minister van OCW en zetten zich sinds 2012 onder begeleiding van Movisie in voor meer lokale aandacht van LHBTI-burgers in hun beleid en activiteiten. Bekijk hier de lijst van Regenbooggemeenten.

Kennis delen

Wij delen deze kennis graag met gemeenten die (nog) niet Regenboogstad zijn. Hiermee kunt u de juiste afweging maken of en hoe u LHBTI-beleid in uw gemeente wilt opnemen. U hoeft hiervoor geen apart beleid te ontwikkelen of grote budgetten ter beschikking te hebben. Een LHBTI-inclusief beleid kan namelijk ook (bijna) kosteloos. Op die manier kunt u zorgdragen voor een inclusieve samenleving waarin ook LHBTI-burgers zich geaccepteerd, veilig en gezien voelen.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 19 april, 13.00 -16.00 uur
Waar: Movisie, Utrecht
Voor wie: wethouders, raadsleden en beleidsadviseurs van niet-Regenbooggemeenten
Kosten: €150 per persoon

Aanmelden

U meldt zich aan door te klikken op onderstaande groene button. Voor vertegenwoordigers van maatschappelijke- en belangenorganisaties organiseert Movisie regelmatig andere bijeenkomsten.

Programma

13.00 uur:    Lunch met een broodje.
13.30 uur:    Welkom door Juul van Hoof (programmaleider LHBTI van Movisie).
Korte introductie over LHBTI-beleid, geschiedenis, achtergronden en cijfers.
14.00 uur:    Hoe ontwikkelt u LHBTI-beleid voor uw gemeente?
14.30 uur:    Praktijkervaringen van Regenbooggemeenten
15.00 uur:    Vragen / uitwisseling
15.30 uur:    Waarmee kunt u al aan de slag?
16.00 uur:    Einde programma