Masterclass LHBTI-beleid voor gemeenten

Ben je wethouder, raadslid of beleidsadviseur van een niet-Regenbooggemeente? Wil je meer weten over LHBTI-beleid voor je gemeente? Kom dan naar deze informatieve masterclass LHBTI-beleid in september bij Movisie in Utrecht.

In de masterclass staan de volgende vragen centraal:

  • Waarom is beleid voor lesbische, homo-, bi-, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s) van belang?
  • Hoe ontwikkel je LHBTI-beleid?
  • Wat is er al aan ervaring en kennis uit de 48 Nederlandse Regenbooggemeenten?

Ook als je niet apart beleid voor LHBTI's wil ontwikkelen of geen tot nauwelijks budget hebt, is deze masterclass een aanrader. Een LHBTI-inclusief beleid kan namelijk ook (bijna) kosteloos.

Aanmelden

In het aanmeldformulier hieronder kan je je aanmelden.  Voor vertegenwoordigers van maatschappelijke- en belangenorganisaties organiseert Movisie regelmatig andere bijeenkomsten.

Praktische informatie

Wanneer: 14 september 2018.
Waar: Movisie, Utrecht
Voor wie: wethouders, raadsleden en beleidsadviseurs van niet-Regenbooggemeenten
Kosten: €150 per persoon

Regenbooggids voor gemeenten

De Regenbooggids voor gemeenten staat vol met goede voorbeelden van gemeentelijk LHBTI-beleid in het sociale domein, bij werk en inkomen en voor veiligheid. Sommige gemeenten zijn immers al jaren aan de slag. Vanuit die ervaringen hebben we een digitaal doorklikbaar document gemaakt waarop elke gemeente beleid kan baseren of activiteiten ontwikkelen.

Kennis delen

Wij delen deze kennis graag met gemeenten die (nog) niet Regenboogstad zijn. Hiermee kun je de juiste afweging maken of en hoe je LHBTI-beleid in je gemeente wil opnemen. Op die manier kun je zorgdragen voor een inclusieve samenleving waarin ook LHBTI-burgers zich geaccepteerd, veilig en gezien voelen.

Regenbooggemeenten
Movisie is het landelijk kennisinstituut en adviesbureau LHBTI-beleid en ondersteunt 48 Regenbooggemeenten met kennis en advies op het gebied van de acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische, homo-, bi-, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s). Deze gemeenten hebben een convenant ondertekend met de minister van OCW en zetten zich sinds 2012 onder begeleiding van Movisie in voor meer lokale aandacht van LHBTI-burgers in hun beleid en activiteiten. Bekijk hier de lijst van Regenbooggemeenten.

Aanmeldformulier Masterclass LHBT-beleid voor gemeenten