Masterclass Regenboogsteden: de waarde van ervaringsdeskundigheid

2 december 2016

Op vrijdag 2 december bieden we je een inspirerende en interactieve masterclass op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Aan het eind van de middag heb je meer zicht op de mogelijkheden, vormen en manieren waarop je je ervaringsdeskundigheid bij LHBT-beleid kunt inzetten.

Als uitvoerder van LHBT-beleid ben je een belangrijke schakel tussen de LHBT-doelgroep en gemeentelijk beleid. Je hebt een relevante maatschappelijke rol in het ontwikkelen en uitvoeren van zaken die de LHBT’s echte meerwaarde bieden. Daarbij kan ervaringsdeskundigheid – mits deze goed wordt ingezet – versterkend werken.

Wat wil je bereiken en op welke wijze? Hoe communiceer je met je achterban en de gemeente? Hoe zet je jouw ervaringsdeskundigheid daarbij op een goede manier in? En wat zijn de basisprincipes waarmee jij je verhaal wilt delen? Je leert het tijdens deze masterclass

Workshops

Deze masterclass biedt je inspirerende visies en verhalen, praktische voorbeelden en instrumenten voor nieuwe werkwijzen. We gaan tijdens vier workshops zelf aan de slag met de volgende thema’s:

•    Effectieve communicatie met de gemeente
•    Strategisch onderhandelen met de gemeente
•    Omdenken: denken in termen van kansen in plaats van problemen
•    Wat doe je met ervaringsdeskundigheid en waar ligt de grens met voorlichting?

Dagvoorzitter is Else Boss van Movisie.

Praktische informatie

Datum en tijd: vrijdag 2 december van 13.00 – 16.30 uur met aansluitend borrel
Bedoeld voor: lokale uitvoerders LHBT-beleid
Locatie: Utrecht

Reserveer deze datum alvast in je agenda! Meer informatie over het programma en aanmelding volgt begin november.