Masterclass Een tegen Eenzaamheid: signaleren en ondernemers betrekken in de aanpak eenzaamheid

Hoe betrek je (lokale) ondernemers bij de aanpak eenzaamheid? Hoe kan de lokale ondernemer bijdragen aan het signaleren in de gemeente? En hoe zorg je er als gemeente voor dat signalen binnenkomen en de opvolging aan deze signalen wordt ingeregeld?

De masterclass Signaleren en ondernemers betrekken wordt gehouden op dinsdag 13 september 2022 van 09.30 - 11.30 uur. De masterclass is vooral interessant voor gemeenten en projectleiders eenzaamheid die behoefte hebben aan verdere verdieping en praktische tools.

In de masterclass ‘Signaleren en ondernemers betrekken’ van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, laten we inspirerende voorbeelden zien van ondernemers die bijdragen aan het signaleren van eenzaamheid, in samenwerking met de lokale coalitie en gemeente. We staan onder meer stil bij de verschillende manieren waarop lokale ondernemers kunnen bijdragen, hoe zij op signalen van eenzaamheid reageren en hoe opvolging kan worden gegeven aan meldingen. Ook het vergroten van de bekendheid en bewustwording komt aan bod. In deze masterclass krijg je praktische tips, tools en inzichten waarmee je in jouw lokale coalitie aan de slag kunt.

Praktische informatie

  • Wanneer? De masterclass vindt plaats op dinsdag 13 september 2022, van 09.30 tot 11.30
  • Waar? Online, via Zoom 
  • Voor wie? Voor gemeenten en lokale coalities
  • Hoe meld ik me aan? Aanmelden kan door het invullen van onderstaand formulier

Meld je aan voor de masterclass