Meetup Klimaatrechtvaardigheid van Milieudefensie

Vorig jaar sloten we het jaar af met het Kerstdebat over klimaatrechtvaardigheid. Hoe geven we daar als samenleving vorm aan? Deze vraag staat ook centraal tijdens een bijeenkomst van Milieudefensie. Milieudefensie wil betere, inclusieve antwoorden op die vraag en organiseert daarvoor op zaterdag 29 januari een grote meet-up in Utrecht.

Wat is het doel?

Het doel van deze dag is om inspiratie op te doen en perspectieven op klimaatrechtvaardigheid inclusiever te maken. Het gewenste resultaat is (nieuwe) idee├źn voor klimaatoplossingen op te halen en/of uit te denken. Daar willen we als Milieudefensie op voortbouwen en inbrengen in de klimaatbeweging.

Wat gaan we doen?

Er zullen vier panelleden het aanwezige publiek inspireren of prikkelen. 

  • Ingrid Robeyns is hoogleraar Ethiek van Instellingen aan de Universiteit Utrecht en zal ingaan op ethische kwesties van klimaatbeleid. 
  • Tuur Sinke is actief bij MBO4Climate en wil het perspectief van jongeren en praktisch opgeleiden onder de aandacht brengen.

We moedigen de panelleden aan om groot te denken. Durf te dromen. Om binnen de 1,5 graden te blijven zijn grote veranderingen nodig. Zulke grote veranderingen zullen het dagelijks leven van mensen wereldwijd, maar zeker ook in Nederland raken. Hoe zorgen we dat de bestaande ongelijkheid tussen mensen kleiner wordt terwijl we CO2 uitstoot verminderen?

De panelleden wordt gevraagd om op elkaar te reageren. De paneldiscussie zal ongeveer een uur duren. Daarna zal de zaal in werkgroepen uiteen gaan om in themagroepen klimaatoplossingen te formuleren, zodat we aan het einde van de dag ook concrete input hebben opgehaald. 

Waar en hoe laat?

Zaterdag 29 januari 13.00-18.00
Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht

Lees hier verder en meld je aan