Nationaal Laboratorium Armoede en Schulden Nederland uit!

1 december 2016

Movisie, Eropaf! en Publieke Versnellers nodigen u uit om ideeën uit te wisselen, te bespreken en beproeven! Met themagerichte laboratoria faciliteren we actief het gesprek over een andere schulden- en armoedeaanpak. Om zo beweging te krijgen in de processen en systemen die een effectieve aanpak belemmeren. Door voort te borduren op de al in gang gezette veranderingen en kansrijke ontwikkelingen, willen we deze samen met u versterken en versnellen. Op naar een aanpak die werkt! Doet u mee?

Het Nationaal Laboratorium Armoede en Schulden Nederland uit! is de plek om nieuwe ideeën en aanpakken uit te wisselen, te bespreken en te testen. Op deze dag verbinden we de kennis van ervaringsdeskundigen, met die van professionals, wetenschappers, beroepsgroepen en sectoren. Want er zijn nieuwe wegen nodig, dwars door de sectoren heen, samen met de mensen om wie het gaat zelf. Vanuit eigen kracht in plaats vanuit regels. Door anders te denken en anders te doen. En door samen met gevestigde én nieuwe partijen te komen tot sociale innovaties.

Inspirerende openingssprekers

George van Houts is acteur en initiatiefnemer van theatergroep De Verleiders. Met de voorstelling ‘Door de bank genomen’ namen De Verleiders stelling tegen de top van het bankwezen. Met het burgerinitiatief Ons Geld zette Van Houts het onderwerp ‘geldcreatie’ op de agenda van de Tweede Kamer. Deze winter zijn de Verleiders op tournee met de voorstelling ‘Slikken én stikken’ over de almaar groeiende macht van de farmaceutische industrie en de zorgverzekeraars. www.georgevanhouts.nl

Correspondent-journalist Rutger Bregman is een van de invloedrijkste pleitbezorgers van het basisinkomen in Nederland. Hij gaat in op het basisinkomen als een andere en meer rechtvaardige manier van het herverdelen van welvaart. Hij werkt aan een nieuwe publicatie, ‘De anarchistische staat’, over een overheid die groot is in termen van herverdeling, maar klein in de betutteling van burgers. Lees ook het artikel Armoedebestrijding is gewoon een goed businessplan met Rutger.

Meer informatie

Datum en tijd: donderdag 1 december, 9 tot 17 uur.
Locatie: De Buurtzaak, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam.
Kijk voor het overige programma en laboratoria op de website van Eropaf!