Nederlands Congres Volksgezondheid 2019

Track door Movisie

In Nederland geeft 43% van de mensen aan dat zij zich eenzaam voelen en maar liefst 10% van de mensen geeft aan zich zeer eenzaam te voelen. Als eenzaamheid aanhoudt kan het leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals depressie, alcoholverslaving, slaapstoornissen en hart- en vaatziekten. Gemeenten, sociale professionals en inwoners spelen een cruciale rol bij het voorkomen en verminderen van eenzaamheid. Maar wat werkt bij de aanpak van eenzaamheid? En hoe kun je op een systematische en duurzame manier aan de slag gaan?

Op 11 april vindt het NCVGZ 2019 plaats in Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht. Movisie organiseert de Track Preventie van Vereenzaming. In deze track kom je meer te weten over wat eenzaamheid nu eigenlijk is en wat je kunt doen om het te voorkomen.

Wie hebben bijvoorbeeld meer kans om te vereenzamen. Wat kun je als professional doen en welke rol kunnen gemeenten, GGD`s, huisartsen en welzijnsorganisaties hierbij hebben? Wil je lokaal aan de gang met eenzaamheid, of wat je al doet verbeteren, laat je dan inspireren door tools, inzichten, kennis en goede praktijkvoorbeelden.

Trackleider: Jan Willem van de Maat, senior adviseur Aanpak eenzaamheid.

Meer informatie en aanmelden