Online bijeenkomst 2: GALA en de sociale basis

Aan de slag met het versterken van de sociale basis

Alle gemeenten hebben vorig jaar het versterken van de sociale basis opgenomen in hun plannen van aanpak voor het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Maar veel gemeenten zoeken nog naar handvatten om deze in praktijk te brengen, onder andere bij het maken van een beleidsvisie sociale basis of het betrekken van inwoners.

In het kort

Datum: dinsdag 28 mei 2024
Tijd: 15:00 uur tot 16:30 uur (inloop vanaf 14:45)  
Locatie: Online
Toegang: gratis  

Ben jij als beleidsmedewerker op zoek naar handvatten voor een beleidsvisie voor het versterken van de sociale basis in je gemeente? Wil je met je collega's en partners constructief in gesprek over wat in jullie gemeente bij de sociale basis hoort en wie waar een rol heeft? Ben je nieuwsgierig naar hoe je daarbij ook je inwoners goed kunt betrekken? Meld je dan aan voor de online bijeenkomst op dinsdag 28 mei 2024.  

Movisie ondersteunt gemeenten met kennis over het versterken van de sociale basis. Kijk hier voor meer informatie:

Wat is GALA en wat doet Movisie? 
Wat is de sociale basis precies?
Wat rekenen we wel tot de sociale basis en wat niet?

Programma en aanmelden  

Komende weken wordt het programma verder uitgewerkt en gedeeld op deze pagina en in onze nieuwsbrief. Meld je aan via onderstaand formulier.

  • Movisie-experts geven een inleiding over de sociale basis en het maken van een beleidsvisie sociale basis.
  • Hoe kunnen het nieuwe gespreksmodel sociale basis voor gemeenten en een verandertheorie in ontwikkeling hierbij helpen: in gesprek met een gemeente die ervaring heeft met het gespreksmodel over hoe zijn zij hiermee aan de slag zijn gegaan en wat dat oplevert.
  • Korte kennismaking met tools en handvatten voor het betrekken van inwoners.
  • Uitwisseling met collega‚Äôs in andere gemeenten: leren van elkaars ervaringen en inzichten. 

Voor wie?  

Deze bijeenkomst is gericht op beleidsmedewerkers die in gemeenten werken aan de sociale basis. Maar ook andere professionals die in de sociale basis samenwerken met gemeenten zijn welkom.

Online bijeenkomst 2: GALA en de sociale basis